×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mattias Johansson

    Foto: Mattias Johansson

Angelica fick nog och drog

2017-08-15

Tidningen Vision nr 5 2017. Angelica Karlsson sa upp sig utan att ha något nytt jobb klart. En orsak var att hon halkat efter i lön jämfört med nyanställda. ”Det kändes som att det jag gjorde inte värdesattes”, säger hon.

Det är lättare att byta jobb för att få upp sin lön, än att få löneförhöjning genom att göra ett bra arbete där man redan är anställd. Den erfarenheten gjorde Angelica Karlsson när hon jobbade som biståndsbedömare i Nybro kommun.

– Nyexaminerade anställdes med högre lön än vad jag hade. Samtidigt skulle jag introducera dem i jobbet. Det var svårmotiverat, säger hon.

Angelica Karlsson frågade sin chef vad som krävdes för att hon skulle få upp sin lön. Det bästa är att byta arbetsplats, var den signal hon fick. Och inte heller tycker hon att facket kunde påverka situationen.

– Det är inte det man vill höra. Jag kände det som att det jag gjorde inte värdesattes. Det är viktigt att veta varför man har den lön man har och vad man kan göra för att höja den. Att nyanställda går in på en hög lön går att förstå eftersom konkurrensen om personal är så hård. Men varför ska inte de som redan är anställda också kunna få högre lön? funderar hon.

Helena Mertner, Visions ordförande i Nybro, bekräftar Angelica Karlssons berättelse.

– Angelica tjänade drygt 27 000. Nyexaminerade kom in på 29 000. Jag har haft jättediskussioner med arbetsgivaren om att nyanställda kommer in med högre löner än de med mer erfarenhet. De reagerade med att så kan det väl ändå inte vara. Men jo, så är det, säger hon.

Bland biståndsbedömarna i Nybro skapade lönesättningen irritation. Inte mellan kollegerna men mot cheferna, säger Angelica Karlsson. För hennes del blev lönefrågan en av orsakerna till att hon sa upp sig utan att ha klart med någon ny anställning. Något en arbetsgivare inte kan vara speciellt stolt över, menar hon.

Nu jobbar hon som socialsekreterare i Högsby kommun och har en bättre lön än tidigare.

Hon tycker inte det är fel att byta jobb. Men inte när det sker ofta och för att det är nödvändigt för att få bättre betalt. Och när det, som i Nybro, leder till stor personalomsättning gynnas ingen.

– Vi tappade jättemycket erfarenhet, alla gick på knäna. Hann inte med något utvecklingsarbete, kunde bara släcka bränder. Det kan verka bra att byta jobb för att få bättre lön. Men det skapar ingen stabilitet i arbetsgruppen.

Ständigt nya medarbetare gör att cheferna inte hinner få någon uppfattning om de individuella arbetsinsatserna. Att dessutom cheferna byts ut i snabb takt – under tre år i Nybro hade Angelica Karlsson fyra olika chefer – gör inte saken bättre.

– De hann aldrig lära känna mig, visste inte hur jag gjorde jobbet, säger hon.

I det läget är det lätt att nyanställda får bäst betalt eftersom det är marknaden och inte arbetsinsatsen som sätter deras löner.

Trots det tycker inte Angelica Karlsson att det är fel på själva modellen för lönesättning. Uppflyttningar efter tjänsteår tror hon inte på.

– Man kan ha jobbat länge utan att ha utvecklats eller gjort ett bra jobb. Det är den individuella insatsen som ska värderas. Det är chefernas sätt att hantera situationen som är fel.

Ett sätt hon tror kan underlätta för cheferna att sätta lön är att medarbetarna får mer individuella tjänstebeskrivningar med specialområden som de ska veta lite mer om än kollegerna. Det skulle kunna ge tydligare kompetenskrav att värdera arbetsinsatsen mot.

Från Nybro meddelar Visionordförande Helena Mertner att påtryckningar om lönesättningen nu ser ut att ha börjat ge resultat.

För biståndsbedömarna har det i år inneburit en genomsnittlig löneökning på drygt 7,5 procent. Erfarna medarbetare har lyfts till cirka 31 000, nyanställda ligger runt 29 000.

– Man kan hoppas att det faktum att jag slutade kan ha fört något gott med sig, säger Angelica Karlsson.

Artiklar

41 procent av de som svarat på undersökningen jobbar regelbundet eller sporadiskt på distans. Foto: Jann Lipka

Hallå, släpp ut oss!

Allt fler jobbar på distans och ännu fler vill göra det. Positivt att kunna jobba ostört, tycker många. Men risken finns att prestationskraven går överstyr och att gränsen mellan jobb och privatliv suddas ut.  2018-05-31

Medicinska sekreteraren Agneta Nordqvist sitter hemma i Boden och jobbar, 30 mil från sin arbetsgivare, en privat vårdcentral i Kiruna. Foto: Tomas Bergman

Arbetsro i sitt eget bo

Tidsbesparande och praktiskt. Möt Agneta Nordqvist, Rickard Blank och Josef Szabo, tre ­tjänstemän som med teknikens hjälp hittat möjligheter att jobba utanför kontoret.  2018-05-28

Den grävande journalisten Ljudmila Savtjuk fick jobb på en trollfabrik i Sankt Petersburg. Jobbet var att smutskasta USA och länder i Europa. Foto: Rickard Kilström

Varnar för valrysare

Myndigheter varnar för att främmande makt kan ­försöka påverka höstens val. Valsamordnare har höjt beredskapen och drillats i säkerhetstänk. Men vi ­börjar berättelsen om desinformation och propagandaattacker på andra sidan Östersjön.  2018-05-30

Eleonora Neij (till höger) överväger att byta jobb efter 22 år som tandsköterska eftersom lönen inte räcker sedan hon mist sin man. Nina Rosell (till vänster), fackligt ombud. Foto: Marlin Johansson

Protester mot låga löner

Totalt har drygt 410 anställda inom Folktandvården i Region Jönköpings län skrivit på tandsköterskornas upprop för högre löner. Uppropet har skickats till folktandvårdens ledning och till politikerna i regionen.  2018-05-28

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb