×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, lönebidragsanställning eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mattias Johansson

    Foto: Mattias Johansson

Angelica fick nog och drog

2017-08-15

Tidningen Vision nr 5 2017. Angelica Karlsson sa upp sig utan att ha något nytt jobb klart. En orsak var att hon halkat efter i lön jämfört med nyanställda. ”Det kändes som att det jag gjorde inte värdesattes”, säger hon.

Det är lättare att byta jobb för att få upp sin lön, än att få löneförhöjning genom att göra ett bra arbete där man redan är anställd. Den erfarenheten gjorde Angelica Karlsson när hon jobbade som biståndsbedömare i Nybro kommun.

– Nyexaminerade anställdes med högre lön än vad jag hade. Samtidigt skulle jag introducera dem i jobbet. Det var svårmotiverat, säger hon.

Angelica Karlsson frågade sin chef vad som krävdes för att hon skulle få upp sin lön. Det bästa är att byta arbetsplats, var den signal hon fick. Och inte heller tycker hon att facket kunde påverka situationen.

– Det är inte det man vill höra. Jag kände det som att det jag gjorde inte värdesattes. Det är viktigt att veta varför man har den lön man har och vad man kan göra för att höja den. Att nyanställda går in på en hög lön går att förstå eftersom konkurrensen om personal är så hård. Men varför ska inte de som redan är anställda också kunna få högre lön? funderar hon.

Helena Mertner, Visions ordförande i Nybro, bekräftar Angelica Karlssons berättelse.

– Angelica tjänade drygt 27 000. Nyexaminerade kom in på 29 000. Jag har haft jättediskussioner med arbetsgivaren om att nyanställda kommer in med högre löner än de med mer erfarenhet. De reagerade med att så kan det väl ändå inte vara. Men jo, så är det, säger hon.

Bland biståndsbedömarna i Nybro skapade lönesättningen irritation. Inte mellan kollegerna men mot cheferna, säger Angelica Karlsson. För hennes del blev lönefrågan en av orsakerna till att hon sa upp sig utan att ha klart med någon ny anställning. Något en arbetsgivare inte kan vara speciellt stolt över, menar hon.

Nu jobbar hon som socialsekreterare i Högsby kommun och har en bättre lön än tidigare.

Hon tycker inte det är fel att byta jobb. Men inte när det sker ofta och för att det är nödvändigt för att få bättre betalt. Och när det, som i Nybro, leder till stor personalomsättning gynnas ingen.

– Vi tappade jättemycket erfarenhet, alla gick på knäna. Hann inte med något utvecklingsarbete, kunde bara släcka bränder. Det kan verka bra att byta jobb för att få bättre lön. Men det skapar ingen stabilitet i arbetsgruppen.

Ständigt nya medarbetare gör att cheferna inte hinner få någon uppfattning om de individuella arbetsinsatserna. Att dessutom cheferna byts ut i snabb takt – under tre år i Nybro hade Angelica Karlsson fyra olika chefer – gör inte saken bättre.

– De hann aldrig lära känna mig, visste inte hur jag gjorde jobbet, säger hon.

I det läget är det lätt att nyanställda får bäst betalt eftersom det är marknaden och inte arbetsinsatsen som sätter deras löner.

Trots det tycker inte Angelica Karlsson att det är fel på själva modellen för lönesättning. Uppflyttningar efter tjänsteår tror hon inte på.

– Man kan ha jobbat länge utan att ha utvecklats eller gjort ett bra jobb. Det är den individuella insatsen som ska värderas. Det är chefernas sätt att hantera situationen som är fel.

Ett sätt hon tror kan underlätta för cheferna att sätta lön är att medarbetarna får mer individuella tjänstebeskrivningar med specialområden som de ska veta lite mer om än kollegerna. Det skulle kunna ge tydligare kompetenskrav att värdera arbetsinsatsen mot.

Från Nybro meddelar Visionordförande Helena Mertner att påtryckningar om lönesättningen nu ser ut att ha börjat ge resultat.

För biståndsbedömarna har det i år inneburit en genomsnittlig löneökning på drygt 7,5 procent. Erfarna medarbetare har lyfts till cirka 31 000, nyanställda ligger runt 29 000.

– Man kan hoppas att det faktum att jag slutade kan ha fört något gott med sig, säger Angelica Karlsson.

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Trendkontor väcker känslor

Chickenrace om bästa platsen och jobbsamtal på toa. Eller samarbets­explosioner och kreativ frihet. Aktivitetsbaserade kontor omges av oro, myter och storstilade ­förväntningar. Men hur är det egentligen att ­arbeta där? Vi har frågat dem som vet.  2017-10-27

Ann Hedbom, enhetschef och ombud för Vision, tycker att det är bra med utbildning. ”Medlemmarna på vissa enheter har klagat på att löneprocessen inte fungerar”. Foto: Johan Wahlgren

Chefer drillas i lön

En tvist mellan Vision och Gävle kommun efter tillsättandet av en hög chef ledde till obligatorisk utbildning om löneprocessen.  2017-10-24

Mikael Bonnevier, som har Aspergers syndrom, har hand om arkivet i Upplands Väsby kommun. Foto: Rickard Kilström.

Ett arbetsliv för alla

Kraven att passa in och prestera blir hårdare. Samtidigt ökar diagnoserna adhd och Asperger dramatiskt. Många med neuro­psykiatrisk funktionsned­sättning har svårt att få jobb. Men regeringen har inga ­planer på att ändra lagen för att stärka deras rättigheter.  2017-10-26

”Visst kändes det vemodigt att börja jobba efter nio månader, men det var bra för Ted att få vara hemma så länge”, säger Sandra Griphage. Foto: André De Loisted

Delade lika – fick extra lön

I Trelleborgs kommun får föräldrar som delar lika på föräldrapenningen en extra belöning av arbetsgivaren. Paret Griphage fick 56 000 kronor i jämställdhetspremie.  2017-10-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb