×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Korta arbetstiden

2017-01-18

Tidningen Vision nr 01 2017. Nu börjar förhandlingarna om ett nytt avtal för kommun- och landstingsanställda. Vision kräver kortare arbetstid.

Från 1 april ska det finnas ett nytt avtal på plats för cirka 160 000 tjänstemän och akademiker som jobbar i kommuner och landsting. Fackförbunden Vision och SSR har nu presenterat vilka krav på förändringar man tänker driva i förhandlingarna. Ett centralt yrkande är att medlemmarnas totala arbetstid ska minska. Det är hög tid att se över vad som är ett rimligt mått på heltid, skriver förbunden.

– Att få ner arbetstiden är en del, men det handlar även om makten över den egna arbetstiden. Ju mer inflytande du har desto bättre mår du, säger Michael Karlsson, 2:e vice förbundsordförande i Vision.

I yrkandet finns också ett krav som särskilt gäller HVB och andra boenden som har verksamhet dygnet runt. Dels behöver arbetstiden minska generellt för personal som slits av att jobba oregelbundna tider, dels behövs lika regler för alla – i dag kan arbetstiden variera beroende på vilket fackförbund du tillhör.

När det gäller löner poängterar förbunden att lönerna ska öka mer än inflationen. Man vill också öka möjligheterna till en bättre löneutveckling. Det gäller framför allt i stora medlemsgrupper som medicinska sekreterare och tandsköterskor i landstingen.

– Vi ser att avtalet inte tillämpas som det ska när det gäller att analysera löneökningsbehoven. Lönespridning behövs just för att öka möjligheten till lönekarriär. I dag skiljer det väldigt lite mellan lönerna, men har man jobbat länge ska man kunna nå en bra lön, säger Michael Karlsson.

För att lönesättningen ska fungera bättre vill Vision att fackförbunden centralt tillsammans med arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting ger vägledning. Det handlar bland att om hur man använder lönekriterier och får mer inflytande för chefer och medarbetare.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb