×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Korta arbetstiden

2017-01-18

Tidningen Vision nr 01 2017. Nu börjar förhandlingarna om ett nytt avtal för kommun- och landstingsanställda. Vision kräver kortare arbetstid.

Från 1 april ska det finnas ett nytt avtal på plats för cirka 160 000 tjänstemän och akademiker som jobbar i kommuner och landsting. Fackförbunden Vision och SSR har nu presenterat vilka krav på förändringar man tänker driva i förhandlingarna. Ett centralt yrkande är att medlemmarnas totala arbetstid ska minska. Det är hög tid att se över vad som är ett rimligt mått på heltid, skriver förbunden.

– Att få ner arbetstiden är en del, men det handlar även om makten över den egna arbetstiden. Ju mer inflytande du har desto bättre mår du, säger Michael Karlsson, 2:e vice förbundsordförande i Vision.

I yrkandet finns också ett krav som särskilt gäller HVB och andra boenden som har verksamhet dygnet runt. Dels behöver arbetstiden minska generellt för personal som slits av att jobba oregelbundna tider, dels behövs lika regler för alla – i dag kan arbetstiden variera beroende på vilket fackförbund du tillhör.

När det gäller löner poängterar förbunden att lönerna ska öka mer än inflationen. Man vill också öka möjligheterna till en bättre löneutveckling. Det gäller framför allt i stora medlemsgrupper som medicinska sekreterare och tandsköterskor i landstingen.

– Vi ser att avtalet inte tillämpas som det ska när det gäller att analysera löneökningsbehoven. Lönespridning behövs just för att öka möjligheten till lönekarriär. I dag skiljer det väldigt lite mellan lönerna, men har man jobbat länge ska man kunna nå en bra lön, säger Michael Karlsson.

För att lönesättningen ska fungera bättre vill Vision att fackförbunden centralt tillsammans med arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting ger vägledning. Det handlar bland att om hur man använder lönekriterier och får mer inflytande för chefer och medarbetare.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  igår kl 09:10

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  igår kl 09:09

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  igår kl 09:08

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  igår kl 08:03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb