×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hiss eller diss för sifferlöst avtal?

2017-02-22

Tidningen Vision nr 2 2017. Tidningen Vision har frågat Marie Sandström, Visions ordförande i Umeå kommun, och Fia Karlsson, ordförande i Uppsala kommun, vad de tycker om sifferlösa avtal.

Marie Sandström: ”Umeå kommun har tagit sitt ansvar på ett bra sätt”

– Det har gått bra. Jag var lite skeptisk i början och befarade att arbetsgivaren skulle utnyttja det faktum att vi hade ett sifferlöst avtal och hålla igen på löneökningarna. Men så tycker jag inte att det har blivit. Umeå kommun har tagit sitt ansvar på ett bra sätt även om det finns saker som måste utvecklas. 

Vad tänker du på?

– Löneprocessen måste bli bättre. Cheferna måste få rätt förutsättningar att sätta lön och det måste finnas ett utrymme för lönesatsningar. Det händer att medlemmarna får höra från sin chef att ”tyvärr är pengarna slut”. Det duger inte. Det är prestationen som ska bedömas, medlemmarna måste känna att ett gott arbete betalar sig.

Är du nöjd med löneutfallet 2015 och 2016 för ”dina” medlemmar?

– Ja, på totalen. Umeå kommun har till exempel valt att satsa lite extra på enhetscheferna inom omsorgen och på socialsekreterarna. Det är helt nödvändigt. För övriga medlemmar i Vision kunde man väl önska sig lite mer.

Har det sifferlösa avtalet gett er mer pengar än vad ett avtal med angivna procentsiffror hade gjort?

– Ja, det tror jag. Har man en siffra i avtalet kan den betraktas som ett tak som håller igen löneökningarna. Med en klok arbetsgivare som vill behålla sin personal har man större möjligheter med ett sifferlöst avtal.

Vad säger medlemmarna?

– Merparten är nöjda, men det finns medlemmar som inte gillar sifferlösa avtal eller individuella löner över huvud taget. De flesta är överens om att löneprocessen måste bli bättre och att cheferna måste få utbildning så att de förstår vad löneavtalet kräver av dem. Cheferna måste både våga göra lönesatsningar och hålla igen på löneökningarna om det är motiverat utifrån lönekriterierna.

Sveriges Kommuner och Landsting vill ha ett sifferlöst tillsvidareavtal. Hur låter det?

– Sifferlöst är jag helt med på, men tillsvidareavtal är mer tveksamt. Jag tror att det behövs en avstämning då och då för att vi ska kunna sätta press på Sveriges Kommuner och Landsting.

Så hur tycker du att det nya avtalet bör se ut?

– Ett sifferlöst avtal på tre år. Det är nog ganska lagom.

Fia Karlsson: ”Cheferna har inte förstått hur nya lönen ska sättas.”

– Det har väl inte gått jättebra. Cheferna har inte riktigt förstått hur den nya lönen ska sättas. Vi fick tidigt höra att löneökningarna skulle hamna kring 2 procent och arbetsgivaren har hela tiden understrukit att man inte har mer pengar.

– Vissa yrkesgrupper, till exempel sjuksköterskorna, har fått särskilda påslag och vi i Vision har argumenterat för att även medicinska sekreterare är ett bristyrke. Man har gjort satsningar men de är inte i paritet med satsningar på andra yrkesgrupper.

Vad behöver arbetsgivaren göra för att ett sifferlöst avtal ska fungera bättre?

– Det borde vara obligatoriskt för alla chefer att gå löneprocessutbildning så att de får verktyg för att kunna förklara varför medarbetarna har den lön de har. I dag gömmer sig en del chefer bakom helt ovidkommande argument som inte har stöd i lönekriterierna för att man inte är helt bekväm i situationen.  

Vad tycker du om löneutfallet 2015 och 2016 för ”dina” medlemmar?

– Jag önskar att vi fått mer än 2,3 procent förra året, vi borde ha legat på 3 procent i alla fall. Våra medlemmar är inte vårdpersonal och det märks när det kommer till lönerevision. På ett sjukhus behövs all personal, även de som inte arbetar i vården. Men det är oftast de som har patientnära arbete som prioriteras.

Så hur är tongångarna bland medlemmarna?

– Det är ingen tvekan om att det finns ett missnöje. Många irriterar sig främst på de dåliga argument de fått från cheferna. De har fått höra att de har gjort ett bra jobb men att det tyvärr inte finns några pengar. 

Tror du att Visions yrkesgrupper hade fått högre löneökningar med ett traditionellt sifferavtal som anger miniminivån?

– Det hade definitivt varit lättare för cheferna att hantera. Jag tror nog att det hade gett mer pengar också.

Sveriges Kommuner och Landsting vill ha ett sifferlöst tillsvidareavtal. Hur låter det?

– Nej, sifferlösa avtal gör det för lätt för arbetsgivare med ekonomiska problem att snåla med löneökningarna för att klara budgeten. Tillsvidareavtal tror jag inte heller på, det behövs att man gör ett ordentligt omtag och utvärderar processen efter ett par år.

Så hur tycker du att det bör se ut?

– Jag vill ha ett tvåårigt avtal med angivna nivåer på minst 3 procent. Om det blir 3,5 procent så är jag jättenöjd.                

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  igår kl 09:10

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  igår kl 09:09

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  igår kl 09:08

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  igår kl 08:03

Till arkivet

Fakta

Marie Sandström
Fackligt uppdrag: Visions ordförande i Umeå kommun.
Antal medlemmar: 949.
Genomsnittliga löneökningen för Visions medlemmar 2015: 3,3 procent
Genomsnittliga löneökningen för Visions medlemmar 2016: 3,3 procent

Fia Karlsson
Fackligt uppdrag: Visions ordförande i Region Uppsala.
Antal medlemmar: 1 117.
Den genomsnittliga löneökning för Visions medlemmar 2015: 2,4 procent
Den genomsnittliga löneökning för Visions medlemmar 2016: 2,3 procent

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb