×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Linnéa Claeson är nyvald till ambassadör för Kvinna till Kvinna. Foto Viktor Gårdsäter.

    Linnéa Claeson är nyvald till ambassadör för Kvinna till Kvinna. Foto Viktor Gårdsäter.

”Juridiken var ett självklart val”

2017-05-31

Tidningen Vision nr 4 2017. Linnéa Claeson, handbollsspelare och etta på TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste.

Vilket var ditt första jobb?

– Det var som handbollsspelare. Jag var 16 år och hade flyttat från Karlstad för att spela i stockholmsklubben Skuru.

Du studerar juridik, hur kommer det sig?

– Det var ett självklart val för mig. Jag brinner för det och tycker att det är väldigt viktigt att alltid stå upp för andra och att göra rätt fastän det är den svåraste vägen att gå.

Du uppmärksammar mäns beteenden mot kvinnor på sociala medier. Vad har du fått för respons?

– Framför allt positiv respons från både män och kvinnor. Jag får oerhört mycket positiva kommentarer från män som tycker att mitt arbete är rätt och viktigt. Kvinnor ställer sig bakom mig och allt det är jätteroligt. Sen får jag väldigt mycket negativ respons också. Såsom hat, sexuella trakasserier och hot. Det händer att folk kommer fram på stan och mordhotar mig. Men oftast vill de bara ta en bild.

Har juridiken hjälpt dig att tackla de hot du fått?

– Ja, jag har fått en tyngd tack vare juridiken som hjälpt mig. Jag vet mina rättigheter och har funderat mycket över de här frågorna.

Kommer du att satsa på en handbollskarriär innan du börjar jobba som jurist?

– Ja, handbollen när jag är ung. Jobba som jurist kan jag göra senare i livet. Handbollsspelare kan jag vara i knappt tio år till. Men jag kanske fortsätter med handbollen på något sätt senare i livet, vi får se.

Vilket är det bästa råd du har till någon som studerar och sportar som du gör?

– Ge allt och ha kul! Jag tror att oavsett om man jobbar eller pluggar saker som man älskar så tar det mycket energi, men det ger också mycket tillbaks.

Hur känns det att ligga etta på TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste?

– Jag tycker det känns väldigt bra att en ung kvinna som jag toppar den listan, eftersom makt och inflytande är precis det kvinnor saknar i världen.              

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Daniel Svensson

redaktionen@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb