×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Arbetsgivaren lyssnar på fackets synpunkter, men inte i så stor utsräckning som facket vill. Det tycker Lisa Andersson-Hansson, ordförande i Vision Finspång. Foto: Henrik Witt

    Arbetsgivaren lyssnar på fackets synpunkter, men inte i så stor utsräckning som facket vill. Det tycker Lisa Andersson-Hansson, ordförande i Vision Finspång. Foto: Henrik Witt

”Lönsamt säga ifrån”

2016-09-26

Tidningen Vision nr 6 2016. Tidningen Vision har granskat det fackliga klimatet i kommunerna. Formellt fungerar relationerna med arbetsgivaren bra men de bryr sig inte så mycket om vad facket vill.

Arbetsgivarna sköter de formella kontakterna med facket bra och lyssnar gärna på synpunkter. Men efter det bryr de sig i mindre utsträckning om vad facket vill. Det visar Tidningen Visions undersökning om det fackliga klimatet i kommunerna.

Av de 226 Visionavdelningar som svarat tycker drygt hälften att arbetsgivaren är generös med tid för fackligt arbete och att den ser facket som en viktig samarbetspartner när det gäller arbetsmiljöfrågor.

Långt färre, 24 procent, anser att arbetsgivaren tar hänsyn till fackets synpunkter när de sedan fattar beslut.

– Det är inte så mycket att säga om det. Så ser spelreglerna ut, säger Lisa Andersson-Hansson, som är ordförande i Visions avdelning i Finspång.

Hon tar rekryteringar som typexempel på hur det brukar fungera. Facket kan ha information som tyder på att det inte kommer att fungera så bra med den person som ledningen vill ha, men arbetsgivaren väljer ändå att anställa den.

– Då får vi bita i det sura äpplet. Andra gånger får vi igenom våra synpunkter och då kan vi suga på den karamellen ett tag.

Vissa tycker att det fackliga klimatet är dåligt. Drygt två av tio tycker att arbetsgivarna är snåla med facklig tid och drygt en av tio tycker inte att samarbetet kring arbetsmiljö fungerar bra.  Men en dålig situation kan också bli bättre. Det är Ljusdal ett exempel på. Efter några år med försämrat samarbete mellan fack och arbetsgivare, som Visions avdelningsordförande Åsa Juhlén beskriver det, har klimatet blivit bättre.

Mycket beroende på en skrivelse till kommunledning och politiker där de fackliga organisationerna gemensamt beskrivit problem, bland annat dålig information inför förändringar och rörig MBL-hantering.

Det lönar sig alltså att säga ifrån?

– Ja, det har rättat till sig markant. Kommunen har satsat på utbildning av chefer och MBL fungerar mycket bättre nu. Vi ser ett intresse från ledningens sida att göra bättre, säger Åsa Juhlén.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb