×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Stefan Arbratt är författare och föreläsare och ägare till KCNC, Kompetenscentrum för nyanställd chef.

    Stefan Arbratt är författare och föreläsare och ägare till KCNC, Kompetenscentrum för nyanställd chef.

Jag är trött på alla felsökare

2016-09-26

Tidningen Vision nr 6 2016.

Det händer att jag blir uppringd av människor som vill att jag kommer och hjälper dem och ger dem de rätta svaren. Det gör mig alltid lika glad att bli uppringd, även om jag varken har de rätta svaren eller ser mig själv som expert.

Men jag ska erkänna en sak. Jag är trött och mitt tålamod är lite på upphällningen. Inte för att telefonen ringer utan för att vi i det här landet är marinerade i att söka fel och sedan grotta ned oss i eländet. Ibland känns det som att den som hittar mest fel vinner.

Inget retar mig lika mycket som när en organisation sänder otydliga signaler och fel budskap till sina medarbetare och chefer. För ett tag sen kom jag i en organisation i kontakt med ett riktigt skräckexempel. En gång om året mäts olika faktorer i medarbetarenkäten. Detta år hade organisationens HR-avdelning bestämt sig, eller blivit tillsagda, att presentera resultatet i form av röda (dåligt) och gröna (bra) pilar. Chefen jag coachade kom till vårt möte uppgiven och lite ledsen.

I resultatet för chefens enhet var det många röda pilar och endast ett fåtal gröna. Var verkligen chefen och medarbetarna så dåliga? För det var onekligen lätt att dra den slutsatsen.

Men när vi granskade siffrorna i detalj så förstod vi att det inte alls var så, utan mer talande för hur bedrövligt dåligt organisationen valt att presentera och kategorisera siffrorna.

Jag har ännu inte mött någon organisation som sagt att de inte är lösningsfokuserade. Ändå ber de medarbetarna och cheferna, år efter år, i medarbetarenkäten att spåra det som inte fungerar.

Att vara lösningsfokuserad innebär att spåra det som fungerar. Vet vi ens varför verksamheten fungerar och när vi är riktigt bra och gör skillnad för barn, funktionshindrade och äldre?

När jag skrev min senaste bok så intervjuade jag en chef som berättade att hon två gånger i månaden skrev ned saker hon sett eller hört och som visade på framsteg och framgångar. Sedan använde hon verksamhetens APT till att återkoppla till sina medarbetare. Därefter fick medarbetarna i sin tur spåra vad de sett, hört och vem som bidragit till framstegen.

Så, hur kom det sig att ni lyckades? Och vad skulle det stå i din framstegsjournal?

Stefan Arbratt, författare, föreläsare och ägare till KCNC, Kompetenscentrum för nyanställd chef.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb