×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Tandvårdsbiträdet Hanna Öhrn jobbar på Folktandvården Haga i Örebro. Här tillsammans med tandsköterskan Marie Hellberg. Foto: Magnus Westerborn.

    Tandvårdsbiträdet Hanna Öhrn jobbar på Folktandvården Haga i Örebro. Här tillsammans med tandsköterskan Marie Hellberg. Foto: Magnus Westerborn.

Biträden blir permanenta

2016-09-22

Tidningen Vision nr 6 2016. Tandvårdsbiträden har blivit en permanent yrkesgrupp på Folktandvården i Region Örebro län. Men Vision anser att löneskillnaden till tandsköterskorna är för liten.

Nu har tandvårdsbiträden blivit en permanent personalkategori på Folktandvården i Region Örebro län. Just nu jobbar 13 biträden i regionen. Men Visions krav på att öka löneskillnaden mellan biträden och sköterskor har inte fått gehör hos arbetsgivaren.

I dag ligger lönen för en nyutexaminerad tandsköterska på 19 800 kronor och riktlönen för ett tandvårdsbiträde på 17 500 kronor.

– Lönen för nya tandsköterskor är alldeles för låg. Då blir det svårt att övertyga biträdena att utbilda sig till sköterskor, säger Marie Hellberg, förtroendevald tandsköterska på Folktandvården Haga.

Här jobbar också tandvårdsbiträdet Hanna Öhrn sedan två år tillbaka. Hon håller med om kritiken kring löneskillnaden.

– Det är inte bra om lönerna ligger för tätt. Och därför lockar det inte att utbilda sig till sköterska. Men jag har funderingar på att bli hygienist.
Vision efterlyser en tydligare befattningsbeskrivning för biträden.

– Vi tycker egentligen inte att biträden ska assistera på rum och det gör de inte på vår klinik heller. Men så är det inte överallt, säger Marie Hellberg.

Pia Lindahl, HR-chef, svarar i ett mejl att även hon tycker att löneskillnaden bör öka och att den frågan kommer att finnas med i nästa lönerevision. Hon skriver också att assistera på rum inte är en huvudsaklig uppgift för tandvårdsbiträden och att det är något som bara förekommer i undantagsfall.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb