×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • Foto: Colourbox

  Foto: Colourbox

Så ska stressen minska

2016-06-03

Tidningen Vision nr 4 2016. Vision ger sju förslag för att bryta trenden

Stress är den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Men senast 2017 ska trenden brytas, och till år 2020 ska antalet nya sjukskrivningar halveras. Det är Visions nya mål.

För att nå dit föreslår förbundet till att börja med sju åtgärder för personal i socialtjänsten, som är en av de yrkesgrupper som är allra värst drabbad. Det visar siffror som Vision låtit Försäkringskassan ta fram.

Orsaken är för många ärenden som hanteras av för få personer.

– Läget är akut. Jag har fått larmrapporter där halva personalstocken är sjukskriven, så det finns starka skäl till oro om inget görs, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk talesperson i Vision.

Första förslaget riktar sig till regeringen, som Vision vill ska ge Arbetsmiljöverket i uppdrag att bjuda in arbetsmarknadens parter för att ta fram en nationell modell för att bedöma om verksamheter i socialtjänsten lever upp till den nya lagen om organisatorisk och social arbetsmiljö.

– Alla måste jobba åt samma håll och hitta ett gemensamt sätt att mäta arbetsbelastningen, säger Kristina Folkesson.

Övriga åtgärdsförslag vänder sig till arbetsgivare och lokala politiker. De handlar om att alla vakanser, även tillfälliga, ska tillsättas med tillsvidareanställda, att fler administratörer bör anställas samt bättre löner.

Enligt Kristina Folkesson kommer fler förslag att tas fram efterhand.

– Om någon har en bra idé, hör av er till mig!

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Visions mål för att minska stressen

 • En modell för att mäta arbetsbelastning
 • Rätt använd kompetens
 • Fler kollegor med nya välfärdsmiljarder
 • Tillsvidareanställning ska vara norm
 • Använd överanställning som långsiktig strategi
 • Garanterad introduktion
 • Långsiktiga lönesatsningar

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb