×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Illustration: Marie Åhfeldt

    Illustration: Marie Åhfeldt

Så fixar du drömjobbet

2016-05-30

Tidningen Vision nr 4 2016. Lyft fram ditt personliga varumärke! Då ökar möjligheterna för arbets­givaren att fastna för just dig.

Medlemmar i Vision kan få hjälp med att bland annat förbättra sitt cv och personliga brev. Sedan i höstas kan man också få sin Linkedin-profil granskad.

Linkedin är ett rent yrkesnätverk som kan ge information om nya tjänster eller andra viktiga uppdateringar.

– Att ha ett konto på Linkedin ökar dina chanser att bli sedd av potentiella arbetsgivare, som i allt större utsträckning använder det för att kolla upp för dem intressanta personer. Det är också ett användbart sätt för dig att skapa kontakt med spännande arbetsgivare, säger Johan Åkesson på Verto, som Vision anlitar till karriärtjänsterna.

– Här bygger du ditt personliga varumärke. Tänk ”vad står jag för, vad gör jag, hur gör jag det och varför?”. Du bestämmer ­vilket avtryck du vill lämna och kan ta ­kontroll över hur du vill bli uppfattad.

Även om erfarenheter är viktiga att berätta om i såväl Linkedin som cv och det personliga ansökningsbrevet, var de ännu viktigare förr, menar Johan Åkesson.

– Mer intressant numera är vad du kan bli, hur du kan utvecklas, hur du beter dig vid förändringar och vad du kan erbjuda framåt. Det kan vara bra att veta om man ska söka sitt första jobb.

Johan Åkesson pratar också om så kallad transferkompetens, som också är något som både rutinerade och mindre vana i arbetslivet kan dra fördel av.

– Även om du inte har erfarenhet i den bransch du vill jobba, så kanske du har gjort andra saker i en annan bransch som kan komma till nytta. Om du till exempel har varit gympaledare så har du vana att stå och prata framför en grupp.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Tips till ditt cv och personliga brev

  • Börja med att berätta varför du vill jobba just här och vad du är så intresserad av i verksamheten.
  • När du nämner arbetsuppgifter i ditt cv, skriv också hur du utförde dem.
  • Undvik att räkna upp en mängd adjektiv om dig själv, utan hitta en story som beskriver när du till exempel visade empati, var analytisk och hur du klarat tuffa utmaningar.

Källa: Johan Åkesson

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb