×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Colourbox

    Foto: Colourbox

Hur kom det sig att du startade bed & breakfast?

2016-06-03

Tidningen Vision nr 4 2016. Ann-Britt Wallin, tidigare läkarsekreterare, startade Bed & Breakfast, bageri och café i Långsele.

– Jag hade jobbat i 21 år som läkarsekreterare och assistent på sjukhuset i Östersund och kände att det gick lite på tomgång.

Vad var det som gjorde att just du vågade?

– Ja, är man tillräckligt envis och målmedveten så går det. Ett tag fick jag nästan lite tunnelseende. Jag gick en massa kurser och lärde mig både företagande och att baka. Och så lät jag bli att lyssna på de som sa ”det går aldrig”.

Hur ser dina arbetsdagar ut numera?

– Jag jobbar minst tolv timmar. Jag går upp klockan fem och bakar. Jag gör surdegsbröd, fikabröd, pajer och så lagar jag soppa. När jag jobbade som läkarsekreterare jobbade jag åtta timmar. Sedan var jag helt slut och kastade mig på soffan. Jag var lika trött då som nu, men nu har jag ordentligt mycket roligare.

Vad är det du gillar bäst?

– Att ingen bestämmer över mig.
Jag slipper hierarkier och ojämställdhet. Det känns helt underbart! Jag kan ligga i min säng och tänka ut vad jag ska göra imorgon. Det är inget som ­behöver dras i långbänk på något möte.

Hur kom det sig att du startade just ett Bed & Breakfast?

– För att jag bor i Norrlands inland. Att jobba med turism är det som fungerar här. Dessutom finns det gott om gedigna hus till låga priser. Jag har ju köpt ett gammalt hus som ligger inne på ett före detta järnbruk och nu både bor och jobbar jag här.

Hur går ditt företag då?

– Det går riktigt bra. Till sommaren kommer jag till och med att anställa en person på halvtid.

Du är 63 år. Hur länge kommer du att fortsätta?

– Jag kör på så länge jag rår med. Och så länge det är roligt.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb