×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Stefan Blomberg. Foto: Rikard Knutsson

    Stefan Blomberg. Foto: Rikard Knutsson

Ordning och reda lösningen

2016-08-16

Tidningen Vision nr 5 2016. Tydliga regler och kunskap i konflikthantering är bästa medicinen mot mobbning. Det anser psykologen Stefan Blomberg.

Ordning och reda, tydliga regler för hur man beter sig på arbetsplatsen, bra chefer samt en ledning och medarbetare som fått utbildning i konflikthantering är den bästa medicinen, menar psykologen Stefan Blomberg.

– Det har en lugnande effekt på arbetsmiljön.

Det är på arbetsplatser som inte fungerar, där medarbetarna är misstänksamma, konkurrerande och otrygga som mobbarna får utrymme, menar Stefan Blomberg. Han tror också att en mentalitet som uppmuntrar konkurrens om löner och arbetsuppgifter spelar in.

– Men även väldigt sammansvetsade arbetsgrupper med stark sammanhållning kan vara fruktansvärda mobbare mot den som inte anpassar sig till deras åsikter, säger han.

I sitt jobb på avdelningen för arbets- och miljömedicin vid Linköpings universitetssjukhus träffar Stefan Blomberg personer som drabbats allra hårdast, med symptom som till exempel depression och posttraumatisk stress. Han tycker sig se att antalet allvarliga fall ökar.

– Det kan bero på ett allt tuffare arbetsliv med slimmade organisationer.

I allvarliga fall tycker han att man ska överväga att säga upp förövaren. Är det hela arbetsgruppen som mobbat är det svårt att säga upp alla. Då blir rådet att splittra den.

– En disciplinär åtgärd, men också ett sätt att ge de inblandade möjlighet att börja om på nytt.

Du har också i din bok ''Mobbning på jobbet'' föreslagit att det inrättas en mobbningsombudsman, varför det?

– Nuvarande system förutsätter att ­arbetsgivare och fack ­följer de tänkta spelreglerna. Tyvärr ser vi allt för ofta att arbetsgivare inte gör det. Det behövs en statlig instans som kan pröva om parterna gör det de ska.

Vad har du fått för ­gen­svar från politiskt håll?

– Socialförsäkringsministern har uttryckt stort intresse för idén.

Räcker inte Arbets­miljöverkets nya ­föreskrift?

– Nej, den modellen bygger på att parterna gör det de ska.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 6 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 7 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  för 9 dagar sedan

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  för 9 dagar sedan

Till arkivet

Expertens råd till den mobbade

  • Ta reda på om arbetsgivaren brukar ta liknande situationer på allvar. Är det så, försök stanna kvar på arbetsplatsen och sök hjälp. Om inte, sök dig därifrån, annars riskerar att du bli sjuk.
  • Om du tänker söka stöd på jobbet, dokumentera vad som hänt. Kontakta ledningen, facket, företagshälsovården. Berätta vad som pågår.
  • Var observant på hur arbetsgivaren tar tag i problemet. Finns en tendens till att ge dig skulden, sök nytt jobb.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb