×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Stefan Blomberg. Foto: Rikard Knutsson

    Stefan Blomberg. Foto: Rikard Knutsson

Ordning och reda lösningen

2016-08-16

Tidningen Vision nr 5 2016. Tydliga regler och kunskap i konflikthantering är bästa medicinen mot mobbning. Det anser psykologen Stefan Blomberg.

Ordning och reda, tydliga regler för hur man beter sig på arbetsplatsen, bra chefer samt en ledning och medarbetare som fått utbildning i konflikthantering är den bästa medicinen, menar psykologen Stefan Blomberg.

– Det har en lugnande effekt på arbetsmiljön.

Det är på arbetsplatser som inte fungerar, där medarbetarna är misstänksamma, konkurrerande och otrygga som mobbarna får utrymme, menar Stefan Blomberg. Han tror också att en mentalitet som uppmuntrar konkurrens om löner och arbetsuppgifter spelar in.

– Men även väldigt sammansvetsade arbetsgrupper med stark sammanhållning kan vara fruktansvärda mobbare mot den som inte anpassar sig till deras åsikter, säger han.

I sitt jobb på avdelningen för arbets- och miljömedicin vid Linköpings universitetssjukhus träffar Stefan Blomberg personer som drabbats allra hårdast, med symptom som till exempel depression och posttraumatisk stress. Han tycker sig se att antalet allvarliga fall ökar.

– Det kan bero på ett allt tuffare arbetsliv med slimmade organisationer.

I allvarliga fall tycker han att man ska överväga att säga upp förövaren. Är det hela arbetsgruppen som mobbat är det svårt att säga upp alla. Då blir rådet att splittra den.

– En disciplinär åtgärd, men också ett sätt att ge de inblandade möjlighet att börja om på nytt.

Du har också i din bok ''Mobbning på jobbet'' föreslagit att det inrättas en mobbningsombudsman, varför det?

– Nuvarande system förutsätter att ­arbetsgivare och fack ­följer de tänkta spelreglerna. Tyvärr ser vi allt för ofta att arbetsgivare inte gör det. Det behövs en statlig instans som kan pröva om parterna gör det de ska.

Vad har du fått för ­gen­svar från politiskt håll?

– Socialförsäkringsministern har uttryckt stort intresse för idén.

Räcker inte Arbets­miljöverkets nya ­föreskrift?

– Nej, den modellen bygger på att parterna gör det de ska.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Kramarna var många, dedikationerna utförliga och kön lång när Stina Wollter signerade sin bok i Uppsala. Foto: Johan Wahlgren

Hon tar kampen mot kroppshetsen

Det blir mycket kramar när Stina Wollter är i farten. Och mycket humor, skärpa och helig vrede när hon blåser till strid mot sjuka skönhetsideal. Nu har Tidningen Visions läsare utsett henne till Årets författare 2018 för boken om sin egen kropp och andras.  2019-01-28

Foto: Jann Lipka

Allt fler har inhyrd kollega

Kommunernas kostnader för bemanningsanställda har tredubblats på fem år. Nu vill facket att man satsar mer på personalen i stället. Tidningen Vision har pejlat läget bland den befintliga personalen. Hur ser man på sina konsultkolleger?  2019-01-21

Zodwa lyckades ta sig ur våldspiralen. Foto: Lasse Nilsson

Fri från våldet

Våld och trakasserier mot kvinnor är ett enormt problem i södra Afrika. I det lilla kungadömet Swaziland är situationen särskilt allvarlig. ­Varannan kvinna har utsatts för våld, främst i hemmet men också på jobbet. Administratören Zodwa lyckades ta sig ur våldsspiralen med hjälp av facket.  2019-01-21

Ulf Elm är kritisk till att så många anställda inte får semesterdagsväxla.  Foto: Mats Samuelsson

Extra ledighet upp i rök

Sedan flera år har anställda i Växjö kommun kunnat semesterdagsväxla, en uppskattad förmån som gett många möjlighet att få några lediga dagar i utbyte mot att de avstår semestertillägget. Men i år kommer ingen av de cirka 2 300 anställda på omsorgsförvaltningen att kunna byta.  2019-01-25

Till arkivet

Expertens råd till den mobbade

  • Ta reda på om arbetsgivaren brukar ta liknande situationer på allvar. Är det så, försök stanna kvar på arbetsplatsen och sök hjälp. Om inte, sök dig därifrån, annars riskerar att du bli sjuk.
  • Om du tänker söka stöd på jobbet, dokumentera vad som hänt. Kontakta ledningen, facket, företagshälsovården. Berätta vad som pågår.
  • Var observant på hur arbetsgivaren tar tag i problemet. Finns en tendens till att ge dig skulden, sök nytt jobb.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb