×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Stefan Blomberg. Foto: Rikard Knutsson

    Stefan Blomberg. Foto: Rikard Knutsson

Ordning och reda lösningen

2016-08-16

Tidningen Vision nr 5 2016. Tydliga regler och kunskap i konflikthantering är bästa medicinen mot mobbning. Det anser psykologen Stefan Blomberg.

Ordning och reda, tydliga regler för hur man beter sig på arbetsplatsen, bra chefer samt en ledning och medarbetare som fått utbildning i konflikthantering är den bästa medicinen, menar psykologen Stefan Blomberg.

– Det har en lugnande effekt på arbetsmiljön.

Det är på arbetsplatser som inte fungerar, där medarbetarna är misstänksamma, konkurrerande och otrygga som mobbarna får utrymme, menar Stefan Blomberg. Han tror också att en mentalitet som uppmuntrar konkurrens om löner och arbetsuppgifter spelar in.

– Men även väldigt sammansvetsade arbetsgrupper med stark sammanhållning kan vara fruktansvärda mobbare mot den som inte anpassar sig till deras åsikter, säger han.

I sitt jobb på avdelningen för arbets- och miljömedicin vid Linköpings universitetssjukhus träffar Stefan Blomberg personer som drabbats allra hårdast, med symptom som till exempel depression och posttraumatisk stress. Han tycker sig se att antalet allvarliga fall ökar.

– Det kan bero på ett allt tuffare arbetsliv med slimmade organisationer.

I allvarliga fall tycker han att man ska överväga att säga upp förövaren. Är det hela arbetsgruppen som mobbat är det svårt att säga upp alla. Då blir rådet att splittra den.

– En disciplinär åtgärd, men också ett sätt att ge de inblandade möjlighet att börja om på nytt.

Du har också i din bok ''Mobbning på jobbet'' föreslagit att det inrättas en mobbningsombudsman, varför det?

– Nuvarande system förutsätter att ­arbetsgivare och fack ­följer de tänkta spelreglerna. Tyvärr ser vi allt för ofta att arbetsgivare inte gör det. Det behövs en statlig instans som kan pröva om parterna gör det de ska.

Vad har du fått för ­gen­svar från politiskt håll?

– Socialförsäkringsministern har uttryckt stort intresse för idén.

Räcker inte Arbets­miljöverkets nya ­föreskrift?

– Nej, den modellen bygger på att parterna gör det de ska.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Expertens råd till den mobbade

  • Ta reda på om arbetsgivaren brukar ta liknande situationer på allvar. Är det så, försök stanna kvar på arbetsplatsen och sök hjälp. Om inte, sök dig därifrån, annars riskerar att du bli sjuk.
  • Om du tänker söka stöd på jobbet, dokumentera vad som hänt. Kontakta ledningen, facket, företagshälsovården. Berätta vad som pågår.
  • Var observant på hur arbetsgivaren tar tag i problemet. Finns en tendens till att ge dig skulden, sök nytt jobb.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb