×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Peter Dahllöf, Visions skyddsombud i Stenungsund är oroad över att personal inte vågar säga ifrån. Foto: Sofia Sabel

  Peter Dahllöf, Visions skyddsombud i Stenungsund är oroad över att personal inte vågar säga ifrån. Foto: Sofia Sabel

Många tiger still på jobbet

2016-04-14

Tidningen Vision nr 3 2016. Personal i kommuner törs inte framföra kritik. Nästan fyra av tio uppger att de inte vågar säga vad de tycker.

Fakta

Starkare skydd för visselblåsare

Regeringen vill förstärka skyddet för den som slår larm om missförhållanden på jobbet. Bland annat ska den som straffats av arbetsgivaren för att ha slagit larm ha rätt till skadestånd.

Vågar anställda säga vad de tycker? När Tidningen Vision frågade förtroendevalda i nästan samtliga landets kommuner svarar 36 procent nej på den frågan.

– Många är rädda. Problemet är att folk inte vågar kritisera och säga ifrån när något är fel, säger Peter Dahllöf, skyddsombud i Stenungsund, som tycker att det blivit värre de senaste åren.

Ett exempel är turerna kring kommunhuset i fjol där dålig inomhusmiljö lett till att anställda blev sjuka.

– En del vågade inte ens säga att de mådde dåligt, och inte en enda ville framträda med sitt namn när lokaltidningen skrev om det. Alla var anonyma, säger Peter Dahllöf, som tillsammans med Kommunal skrivit till politikerna och påtalat problemet.

Kommunalrådet Sofia Westergren (M) anser att det spridits en felaktig bild av att anställda inte får framföra kritik.

– Det har påståtts att anställda inte får prata direkt med oss politiker. Det är helt fel, säger hon.

Men varför vågar då inte anställda framträda med namn?

– Det är inte bra om finns enskilda individer som inte törs prata. Jag önskar att man kunde nå dem. För det är inget snack om saken att man ska kunna prata öppet, säger hon.

I mer än var tionde kommun, 11 procent, ger Visions företrädare lägsta möjliga betyg när de ska bedöma hur högt i tak det är på arbetsplatserna. Men det finns också positiva exempel. Gunnel Bergander, klubbordförande för Vision i Aneby kommun, tycker att de har ett mycket öppet arbetsklimat.

– Vi är den lilla kommunen, alla sitter i samma hus och man träffar sin chef varje dag. Det gör att många frågor kan lösas snabbt. Plus att alla enheter har regelbundna möten där man pratar arbetsmiljö, säger Gunnel Bergander.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb