×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Antalet nedskräpnings­ärenden i kommunen har ökat med cirka 40 procent. Att plocka upp skräp som dumpats i naturen har hittills i år kostat cirka 100 000 kronor.

  Antalet nedskräpnings­ärenden i kommunen har ökat med cirka 40 procent. Att plocka upp skräp som dumpats i naturen har hittills i år kostat cirka 100 000 kronor.

Varför slänger Bodensare så mycket skräp i naturen?

2015-11-23

Tidningen Vision nr 8 2015. Fem frågor till Elisabet Påhlsson, enhetschef för avfallshanteringen i Bodens kommun.

Fakta

Elisabet ­Påhlsson
Ålder:
53 år.
Titel: Enhetschef för avfallshanteringen.
Arbetsplats: Tekniska förvaltningen i Bodens kommun.
Bor: Villa i Boden.
Fritid: Pysslar med huset och läser romaner och deckare.
Bästa arbetsredskap: ”Mobiltelefonen, den har jag med mig överallt, tar bilder och dokumenterar.”

– Jag tror inte Boden är värre än andra kommuner, nedskräpningen har ökat på många håll. Om det beror på att folk har blivit mer uppmärksamma och anmäler oftare eller på att fler dumpar skräp i naturen är svårt att veta. Hur som helst är det ett stort bekymmer.

Vad är det som ligger och skräpar?

– Det kan vara vanligt trädgårdsavfall, som i och för sig inte är farligt, men bidrar till övergödning. Det kan också vara allt från små hyllor och leksaker till kylskåp, tvättmaskiner och bilar. Ibland händer det att folk städar sitt garage och slänger halvfulla färgburkar, bilbatterier och kemikalier.

Varför gör folk på detta viset?

– Ja du, jag har inget svar på det. Föremålen kan skada djur och barn som leker i skogen, dessutom kan farliga ämnen spridas i naturen. Jag förstår faktiskt inte hur människor tänker.

Hur jobbar ni konkret?

– Vi har utökat öppettiderna på återvinningscentralerna med över 230 timmar hittills i år. Dessutom har vi gått ut med extra information till samtliga hushåll om hur nedskräpningen påverkar miljön och ekonomin. I år handlar också vår miljöalmanacka bland annat om nedskräpningen.

Ser du någon lösning på problemet?

– Nej, ingen universallösning. Den som blir tagen på bar gärning får betala för städningen, men det händer inte så ofta. I övrigt handlar det om att informera och att få folk att ändra beteende. 

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb