×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

För färre sömnlösa nätter: Lär av Löfven

2015-01-30

Tidningen Vision nr 1 2015. Seher Yilmas

Fakta

Seher Yilmaz är ordförande i Rättvise­förmedlingen, en ideell organisation som samarbetar i sociala medier för att vid ­rekrytering hitta a som väljs bort på
grund av ­stereotypa föreställningar om kön, ­ursprung och fysiska förutsättningar. seher@rattviseformedlingen.se

I slutet av 2014 besökte statsminister Stefan Löfven New York. Efteråt kunde vi i Expressen läsa om ett av Löfvens möten med en affärsman. Affärsmannen hade, med tanke på att det är lika många kvinnor och män i regeringen, sagt att det avgörande vid tillsättningar borde vara ”rätt man på rätt plats” snarare än att räkna kön. Bakgrunden till argumentet var enligt affärsmannen helt enkelt att män och kvinnor vill olika saker här i livet.

Statsministerns comeback var ett sådant som jag inte hade kunnat komma på direkt. Jag hade i stället kommit på det långt senare, stört mig på att jag inte hade ett lika vasst svar och legat vaken på natten på grund av det. Stefan Löfven var liksom både avväpnande och markerande när han helt enkelt svarade: ”Are you joking with me?”.

Affärsmannens påstående är ett ­exempel på en ganska vanlig tankevurpa. För så fort det ser lite jämställt ut vill en del gärna ifrågasätta hur rekryteringen gått till. Det roliga är att den frågan synliggör frågeställarens (ofta omedvetna) inställning till hälften av befolkningen.

”Rätt man på rätt plats” är lockande men gör så att vi går vilse i rekryteringsdjungeln. Ditt val av ”rätt man” påverkas nämligen av det som är bekant för dig. En person kan mycket väl kännas rätt för dig eftersom att det nästan är som att titta dig själv i spegeln.

I det tämligen diplomatiska uttrycket ”rätt man på rätt plats” kan vi dessutom skymta tanken om att kvinnor inte är lika kompetenta som män. När stämningen tillåter, händer det att diplomatin ersätts med högljudda protester då underrepresenterade grupper ska lyftas: ”men KOMPETENSEN då?”.

Nästa gång du på ditt jobb, i din arbetsgrupp eller din förening hör någon säga att det är kompetensen som ni ska gå på, börja med att fråga om normbrytande personer inte samtidigt kan vara kompetenta. Be dem sedan att specificera vilken kompetens de menar saknas om mål för rättvisande representation sätts. Om inget av det biter, ligg inte vaken om natten och fundera på smart comeback utan lär av statsministern i stället. Svara med ett leende på läpparna: Are you joking with me?

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb