×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • Berit Malmström, anställd i Täby kommun, trivs i naturen och ville därför testa hur den kan minska stress.   Foto: Maja Brand

  Berit Malmström, anställd i Täby kommun, trivs i naturen och ville därför testa hur den kan minska stress. Foto: Maja Brand

Naturen hoppfull medicin

2015-02-11

Tidningen Vision nr 1 2015. Anställda i Täby kommun får testa nya metoder mot stress och depression – guidade turer i naturen.

Fakta

Avstressande övningar i naturen

 • Välj ut en sträcka på några meter med lagom ojämnheter. Gå långsamt med blicken rakt fram utan att se var du sätter fötterna. Använd fötterna som känselspröt – sätt ner framfoten först och känn dig fram. Extra utmaning: gå med slutna ögon.
 • Stå, sitt eller ligg och följ ett moln med blicken och se hur det förändras.
 • Slut ögonen och lyssna. Vilka ljud hörs i olika riktningar? Hör du andra ljud om du lägger dig ner? Fokusera på det dominerande ljudet för att sedan släppa det och fortsätta med allt svagare ljud.

Källa: Guidehandledning i Natur på recept-projektet

Naturvistelse på recept. Inom en snar framtid kan det bli ett alternativ till mediciner och fysisk aktivititet ordinerat av läkare mot stressrelaterade symptom och depression. Det tror Patrik Grahn, professor i bland annat arbetsvetenskap och miljöpsykologi på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Alnarp.

– Det finns en teori om att rofyllda landskap kan lura hjärnan att ”faran” är över, så stressnivåerna sjunker, säger Patrik Grahn, som söker pengar för att forska kring natur på recept.

Detta efter ett pilotprojekt som gjordes under förra året av Täby kommun i samarbete med vårdgivare och föreningar. Personer som sökt vård för nedstämdhet och stress, pensionärer samt anställda i kommunen fick gå guidade turer med fokus på avslappning och medveten närvaro. Enligt utvärderingen var de flesta deltagarna nöjda, och många upplevde det hela som ”skönt och avkopplande”.

En av de anställda som var med är Berit Malmström, registrator och chefssekreterare på avdelningen kommunfastigheter.

– Det var jättebra. Turen tog två timmar, men det märktes inte, för jag blev så inne i mig själv, säger Berit Malmström, som har fortsatt göra övningarna på egen hand.

– Jag tänker numera ofta på att stanna upp och ta in naturen när jag är ute själv. Och jag märker absolut skillnad om jag har känt mig lite stressad innan.

Det förvånar inte Patrik Grahn.

– Man behöver inte ha någon diagnos för att få positiva effekter av naturen, utan det funkar också förebyggande och som allmän friskvård.  

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb