×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mjuka värden - trend inom HR

2015-02-05

Ta tillbaka H:et i HR! Det är en uppmaning från HR-gurun Magnus Dalsvall. Han menar att HR-personal måste jobba mer med mjuka frågor, för personalens, organisationens och sin egen skull.

Många medarbetare känner sig oengagerade i sina jobb, och den psykiska ohälsan ökar. Det är inget gott betyg för HR-funktionerna, menar Magnus Dalsvall, före detta personaldirektör, numera föreläsare, coach, författare och trendspanare för frågor som rör HR. Resultatet beror, enligt Magnus Dalsvall, på att HR generellt jobbat länge med hårda frågor, som statistik, administration och ekonomi. Men nu ser han en tendens till att rollen håller på att förändras.

– Att jobba mer med mjuka värden, med mellanmänskliga relationer och tillit, kommer starkt, säger han och uppmanar all HR-personal att haka på trenden.

– H i HR står för ”human”, och de måste ta tillbaka sin profession, ansvaret för det, som under de senaste 20 åren lagts på andra chefer i organisationerna. Men då måste HR-avdelningarna, som har minimerats enligt en tidigare trend, stärkas upp igen.

Det skulle avlasta cheferna från uppgifter som HR-personal dessutom har större kunskap om, såsom utvecklingssamtal, MBL-förhandlingar, rekrytering och rehabilitering. HR-personalen skulle därmed stärka sin egen position, menar Magnus Dalsvall.

Han refererar till Richard Branson, grundaren av riskkapitalorganisationen Virgin Group. Han lär ha sagt att ”nöjd personal ger nöjda kunder som ger nöjda ägare”.

– Men för att få nöjd och engagerad personal krävs en bra HR-funktion. Den ska finnas överallt, stötta och hjälpa både chefer och medarbetare och vara ute i verksamheten för att snacka med anställda, synas och föra ut idéer och se hur organisationen mår.

Magnus Dalsvall är säker på att om HR kan öka engagemanget hos personalen minskar sjukfrånvaron, medan innovationer, trivsel och produktion ökar, vilket ger goda resultat.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb