×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunala brister bakom flickas död

2015-02-10

Ett antal misstag från socialnämndens sida medverkade till att 8-åriga Yara dödades av släktingar våren 2014. Det är innebörden av den granskning som Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjort av det uppmärksammade fallet med den ensamkommande flyktingflickan i Karlskrona.

IVO anser att kommunen brustit i sin tillsyn av flickan i två steg. Till att börja med utreddes aldrig om de släktingar där flickan kom att bo var lämpliga att ta hand om henne. Exempelvis borde familjens dåliga ekonomi och tidigare brottsmisstankar medfört en ordentlig utredning av deras möjligheter att ta hand om flickan.

Vidare pekar IVO på att flera signaler till socialnämnden om att flickan inte hade det bra inte ledde till ordentliga utredningar. Det handlar bland annat om att de vuxna lämnat henne ensam med mindre barn i lägenheten, att hon varit dålig klädd och, mest allvarigt, att en anmälan från polisen den 22 april angående missförhållanden i hemmet blev liggande utan åtgärd i över en vecka. När den upptäcktes var flickan död.

-Vår kritik är allvarlig eftersom den grundar sig på upprepade brister från kommunens sida från det att flickan kom till Sverige fram till det att hon avled, säger enhetschef Joonas Terje på IVO.

Han påpekar dock att det inte är försumlighet från någon enskild tjänsteman som ligger bakom, utan strukturella fel.

IVO konstaterar att kommunen efter händelserna gjort nödvändiga förändringar av sitt arbetssätt. Till exempel ska i fortsättningen alla ensamkommande flyktingbarns vårdbehov utredas och de familjer där de bor ska bedömas på samma grunder som familjehem, även om barnet placeras hos släktingar på initiativ från föräldrarna.

IVO anser att de vidtagna åtgärderna är tillräckliga och riktar därför kritik mot hur ärendet handlagts, men har inga ytterligare krav på förbättringar från kommunens sida. Däremot tänker man återkomma med en ny granskning för att kontrollera att de utlovade förändringarna blir gjorda.

Något rättsligt efterspel till granskningen tror inte Joonas Terje på IVO på.
- Om det är uppenbart att någon enskild tjänsteman är ansvarig för allvarliga brister kan vi göra polisanmälan. Men så är det inte i det här fallet. Våra granskningar har heller inte till syfte att hitta syndabockar. De ska bidra till förbättringar, säger han.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Artiklar

Annica Gren håller i en lägerverksamhet där ett 70-tal unga träffas. Själv spelar hon inte så mycket datorspel. Foto: Sofia Sabel.

Datorspelsklubb för hemmasittare

I Göteborgs stad finns en unik verksamhet för datorspelsintresserade ungdomar med diagnoser inom autismspektrat. Här får de hjälp att bryta sin isolering och möta andra med samma intresse. Annica Gren samordnar träffarna.  2019-09-23

Foto: Mostphotos.

Kvalitet = bra reklam

Socialsekreterare som upplever att de har möjlighet att göra ett bra jobb vill gärna stanna på sin arbetsplats och kan även tänka sig att rekommendera den till andra. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-09-23

”Vi har verkligen fått mandat att prova nytt”, säger Joachim Ekdahl. Här tillsammans med Saga ­Andersson, Bitte Wikström och Lisbeth Davidsson. Foto: Anders Andersson.

Digitalt team bryter ny mark

Vad har du för behov? Det har Helsingborgs socialtjänst frågat brukarna. Nu ska fem ­kreativa socialsekreterare och en tjänstedesigner skapa lösningar som är utanför boxen. Ett mål är att socialsekreterarna ska få mer tid för möten med brukarna.  2019-09-23

Elin ­Högberg och Amanda Ricketts startade podden med ­Jonathan Isgren och Ebba Bäcklund. Nu lämnar de över stafettpinnen 
till andra studenter. Foto: André De Loisted.

Podd täpper till kunskapsluckan

Glappet mellan socialarbetare och brukare behöver suddas ut. Det menar socionomstudenterna vid Socialhögskolan i Lund som står bakom Kunskapsluckan – en podd om erfarenhetsbaserad kunskap.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb