×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Foto: Colourbox

  Foto: Colourbox

Hälften blir utan julmat

2015-12-04

Tidningen Vision nr 8 2015. Endast drygt hälften av alla anställda får julbord. Arbetsgivarna i privat sektor är något mer givmilda än kommuner och landsting.

Fakta

Skattefritt i julsäcken

Julklappar som är värda högst 45 kronor är skattefria för dig som anställd. Julbord är skattefria om det handlar om intern representation, till exempel en personalfest.

Traditionen är stark. De flesta vill ha julbord och de flesta får det. Arbetsgivarna i privat sektor är något mer givmilda än kommuner och landsting, men i snitt kan 50–60 procent av alla anställda slå sig ned vid ett dukat julbord.

Likaså är det varje år ett antal arbetsgivare som drar in julbordet vid besparingar. Landstinget Värmland räknar med att spara 3,3 miljoner kronor
när de 7 000 anställda i år får vara utan både julgåva och julmat. Motala kommun väljer medelvägen, inget julbord, men 150 kronor per anställd att hitta på något festligt för.

– Det är klart att man kan känna en viss besvikelse, men jag tror att de flesta har förståelse. Och nu kan vi i stället ordna en gemensam aktivitet på arbetstid. Vi sitter faktiskt och pratar om det just nu, vad vi kan tänkas göra tillsammans här på socialförvaltningen där jag jobbar, säger Karl-Erik Haglund, Visions avdelningsordförande i Motala.

Men att dra in en förmån som julbordet kan kosta mer än det smakar. Det menar Magnus Dalsvall, föreläsare och rådgivare på HR-akuten. Risken är att stämningen på jobbet försämras vilket i sin tur påverkar produktiviteten.

– Situationer som ”varför fick vi bara en jultallrik i år?”, eller ”vad ska jag med den här julklappen till?” kan skapa mer badwill än nytta, säger Magnus Dalsvall.

Vad är ett bättre alternativ?

– Avsätt pengar och låt varje avdelning bestämma vad de vill göra. Det finns ju andra sätt att fira på än att äta julbord.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb