×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Det är en utmaning för en akutmottagning att ligga i fas med journalskrivningen, menar Anette Gehrman Tallroth. Men på Akademiska har man lyckats. Bredvid jobbar Sofia Bjurström.
Foto: Johan Wahlgren

  Det är en utmaning för en akutmottagning att ligga i fas med journalskrivningen, menar Anette Gehrman Tallroth. Men på Akademiska har man lyckats. Bredvid jobbar Sofia Bjurström. Foto: Johan Wahlgren

Samarbete minskade diktathögar

2015-12-02

Tidningen Vision nr 8 2015. Högarna med oskrivna diktat på Akademiska sjukhuset i Uppsala växte och passerade i maj 1 800. Men tack vare att alla medicinska sekreterare nu jobbar på samma enhet lyckades de jobba bort högarna på några veckor.

I våras hade akutmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala över 1 800 oskrivna diktat, det äldsta mer än en månad gammalt.

– Det var inte bra för patientsäkerheten, säger Anette Gehrman Tallroth, verksamhetschef för vårdadministrativ service.

Sjukhusets samtliga medicinska sekreterare lyder sedan maj under enheten, vilket var en förutsättning för det krafttag som Anette Gehrman Tallroth med enhetschefer beslutade att ta för att minska akutens diktatlista.

– Tidigare servade vissa över verksamhetsgränser medan andra enbart inriktade sig på den egna avdelningen.  Nu kunde alla hjälpas åt att skriva gamla diktat för akuten en timme i veckan.

Även Anette Gehrman Tallroth och timvikarier tog hand om ”ryggsäcken”, medan akutens ordinarie medicinska sekreterare koncentrerade sig på att skriva journaler från gårdagen och framåt.

– Till midsommar var vi i fas. Det har varit en morot för medicinska sekreterarna att hålla i det sedan dess, vilket de lyckats med.

Samarbete över gränser har visat sig vara framgångsrikt även på andra håll. Under nästan hela 2000-talets första årtionde skrev medicinska sekreterare i nuvarande Region Gotland diktat åt Stockholms läns landsting, som på sina håll hade tusentals oskrivna diktat. Samarbetet avslutades när de var ikapp.

I Västerbotten påbörjade medicinska sekreterare från tre olika hälsocentraler förra året ett samarbete för att påskynda journalskrivningen.        

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb