×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Margareta Wikström.

  Margareta Wikström.

Rekordmånga sökande men brist på praktikplatser

2015-12-01

Tidningen Vision nr 8 2015. Över 8 300 ansökningar kom in till yrkeshögskolans utbildningar till medicinsk sekreterare i år. Antalet har ökat med ungefär 2 000 per år sedan 2012.

Samtidigt har Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, lyssnat till arbetsmarknadens skriande behov av medicinska sekreterare, och i år beviljades fler utbildningar att starta än tidigare, vilket har inneburit fler platser. Antalet sökande per plats var i snitt nästan tio.

Lättast var det att komma in på Folkuniversitetets utbildning i Uppsala, där knappt varannan sökande antogs.

Störst konkurrens om platser var det på MedLearns utbildning i Västerås, där det gick drygt 20 sökande per plats. En anledning till att den var så populär kan vara att det är en distansutbildning, tror Margareta Wikström, utbildningsledare. Samtidigt är det just det som gör det svårt för eleverna att få den obligatoriska praktiken.

– Arbetsgivare i andra landsting väljer i första hand praktikanter från utbildningar som ges i det egna landstinget, eftersom de ofta är med i de olika utbildningarnas ledningsgrupper.

De som går distansutbildningen i Västerås garanteras dock en praktikplats i Västmanland. Men det kan alltså bli långväga från hemorten.

– Det krävs en del av de medicinska sekreterarna ute på arbetsplatsen att ta emot praktikanter, då de ju oftast redan är överbelastade. Men jag skulle önska att fler arbetsplatser i hela landet öppnade för att ta emot praktikanter, för de får ju också mycket tillbaka och förhoppningsvis en ny kollega inom en snar framtid.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb