×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Björn Wäst är enhetschef för stödboendeenheten i Helsingborgs kommun som vidareutvecklat arbetet med Bostad först. Foto: Magnus Torle.

    Björn Wäst är enhetschef för stödboendeenheten i Helsingborgs kommun som vidareutvecklat arbetet med Bostad först. Foto: Magnus Torle.

Individens behov går före

2015-12-01

Tidningen Vision nr 8 2015. Genom att vidareutveckla Bostad först-modellen har Helsingborgs stad lyckats bryta hemlösheten för många. Björn Wäst är med och driver arbetet.

Bland de tidigare hemlösa har 90 procent lyckats behålla sitt boende. Hur gör ni?

– Vi utgår ifrån den boendes behov och önskemål. Traditionellt har man arbetat mycket med regler och listat vad den boende får och inte får göra. Vi utgår istället från hyreslagen och frågar den boende vilket stöd som behövs för att leva upp till den.

Hur går det till mer praktiskt?

– En boendestödjare och den boende gör en handlingsplan. Någon kan få hjälp att göra en budget och en annan kan få hjälp med städning. Minst en gång i veckan ska man ha kontakt med boendestödjaren. För en del kan det räcka med ett telefonsamtal. Vi ska inte ge mer stöd än vad som är nödvändigt men det ska alltid vara okej att ringa om man behöver hjälp. I övrigt så bor personen i lägenheten på samma villkor som vem som helst.

Det vanliga brukar ju vara att man använder lägenheten som en morot för att sluta med droger. Vad lockar ni med i stället?

– Det handlar om att ge personen trygghet så att denne orkar ta itu med de andra problemen. Det stora problemet med att kräva nykterhet är hur man ska göra vid ett återfall som faktiskt är en del i rehabiliteringen. Och då vi utvärderat verksamheten säger många att de inte behöver ljuga för oss längre. Tidigare har de berättat det de tror vi vill höra.

Vad händer med de tio procenten som inte lyckats behålla sin bostad?

– De erbjuds till exempel stödboende eller akutboende. Vi har kvar de boendeformerna men arbetar mer individinriktat även där.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb