×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Jag har mött utsatta personer som berättat att en kollegas undran på jobbet fick dem att ifrågasätta sin situation”, säger Cecilia Nilsson, verksamhetschef, Höganäs kvinnojour. FOTO: MAGNUS TORLE.

    ”Jag har mött utsatta personer som berättat att en kollegas undran på jobbet fick dem att ifrågasätta sin situation”, säger Cecilia Nilsson, verksamhetschef, Höganäs kvinnojour. FOTO: MAGNUS TORLE.

Våld i hemmet – en jobbfråga

2015-04-23

Tidningen Vision nr 3 2015. Vad gör du om du misstänker att en kollega far illa hemma? Arbetsplatser saknar ofta en handlingsplan mot våld i nära relationer – det vill Lena Hallengren (S) ändra på.

Fakta

Tre tips från Cecilia Nilsson

Kunskap – ordna en utbildning för personalen. Det är viktigt att diskutera ämnet i allmänna termer så att ingen känner sig utpekad.

Medarbetarsamtal – chefer bör utbildas i hur man kan närma sig en medarbetare och visa att de ser problemet och kan agera

Våga fråga – men initiativet till förändring måste alltid komma från den som är utsatt. Det ansvaret kan aldrig någon annan ta.

I en motion till riksdagen uppmanar hon därför arbetsgivare att skapa en sådan beredskap.

– Våld i nära relationer påverkar inte bara individen utan hela samhället, inte minst jobbet och arbetsmiljön – därför vill jag väcka frågan och sätta fingret på att alla har ett ansvar för att motverka detta. Och det finns mycket kvar att göra ute på arbetsplatserna. Att erkänna att detta är ett samhällsproblem är första steget, säger Lena Hallengren.

Exakt hur beredskapen ska se ut är upp till varje arbetsplats att arbeta fram menar hon och får medhåll från Cecilia Nilsson, verksamhetschef på kvinnojouren i Höganäs.

– Det är svårt att komma med krav på en sådan beredskap uppifrån men våld i nära relationer är mycket vanligare än vi tror så vi kan inte blunda för det. Som medmänniska är vi alla skyldiga att våga fråga och lita på vår magkänsla om misstanke finns. Och det är jätteviktigt att inte skydda förövaren om denne finns på samma arbetsplats, säger Cecilia Nilsson.

Vision anser att våld i nära relationer är en facklig fråga eftersom det drabbar medlemmar och deras arbetsliv. På arbetsplatsen kan kollegor uppmärksamma att någon inte mår bra och agera därefter. Information till medarbetarna om vilken hjälp som finns att få är viktigt liksom utbildning av chefer och skyddsombud.

– Våld i nära relationer är ofta skambelagt och inget man pratar om öppet. Att lyfta frågan och tydliggöra vilka värderingar som råder på arbetsplatsen kan därför skicka signaler till den som drabbats, säger Visions förbundsordförande, Veronica Karlsson.    

Text: Ellen Larsson

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb