×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Bildtext: Diakonen Klara Roxbergh tycker att kyrkan borde ligga i framkant när det gäller jämställda löner. FOTO: SOFIA SABEL

    Bildtext: Diakonen Klara Roxbergh tycker att kyrkan borde ligga i framkant när det gäller jämställda löner. FOTO: SOFIA SABEL

Trots löfte – kvinnorna sackar

2015-04-20

Tidningen Vision nr 3 2015. Diakonlönerna ska bli jämställda. Det slog Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation fast inför 2014 efter en granskning av Tidningen Vision. Men löneskillnaden mellan könen har tvärtom ökat.

År 2012 tjänade manliga församlingsdiakoner mer än sina kvinnliga kollegor i nio av elva stift där statistik kunde utläsas. I snitt var skillnaden 600 kronor, något som kunde misstänkas vara osakligt, medgav Bo Engervall, förhandlingschef på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation, SKAO. Han lovade då flera åtgärder för en förändring till 2014.

Men nu visar statistiken att det har gått åt motsatt håll. Skillnaden mellan manliga och kvinnliga diakoner hade under förra året ökat till 700 kronor per månad. Och bara i ett enda stift, Växjö, snittar de kvinnliga diakonerna mer än de manliga.

– Det är ledsamt och beklämmande. Det är som att säga att män är bättre än kvinnor, vilket blir väldigt märkligt. Det rimmar varken bra med evangeliet eller diskrimineringslagen, säger Klara Roxbergh, diakon i Skolkyrkan i Göteborg.

Hon tror att ojämställda löner dessutom försämrar trivseln och gemenskapen på en arbetsplats.

– Det kan kännas gott att få en högre lön men inte på bekostnad av sina kvinnliga kollegor, säger Klara Roxbergh, som vill ha tuffare tag från arbetsgivarorganisationen.

– Det krävs krut och fokus.

Men Bo Engervall pekar på att lönerna i många andra av kyrkans yrkesgrupper har jämnats ut efter SKAO:s kampanj, och säger att det inte har funnits något motstånd hos arbetsgivarna att bejaka jämställdhet.

– Att jämställdheten går tillbaka just för diakoner kan bero på att fler kvinnor än män har påbörjat en anställning som diakon de senaste åren, och ingångslönen är ju oftast lägre än för dem som jobbat längre, oavsett kön, säger Bo Engervall.

Förklaringen är dock bara en gissning.

– Men jag ska dyka ner i frågan omgående för att se om teorin stämmer.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb