×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sverige ska lära av Kina

2015-04-22

Tidningen Vision nr 3 2015. Vad har tjänstemän och politiker i Hägersten-Liljeholmen och i Tianjin i Kina att lära varandra om äldreomsorg? En hel del, tror Monica Slama, stadsdelens kommunikationschef.

Monica Slama är samordnare för ett projekt som fått 275 000 kronor från ICLD, Internationellt centrum för lokaldemokrati.

Än så länge befinner man sig i en förberedelsefas. Just nu besöker en delegation från Hägersten-Liljeholmen staden Tianjin söder om Peking och senare kommer kineserna till Stockholm. Till att börja med handlar det om att hitta vilka utmaningar som finns på respektive ort och vad man ska samarbeta kring.

– Vi vet att de är nyfikna på olika e-tjänster inom omsorgen och validering av kompetens. Att stärka seniorernas inflytande är ett annat område vi kommer ha fokus på, säger Monica Slama, som betonar att det är viktigt att ha en öppen och nyfiken attityd och inte ta för givet att vi i Sverige är världsbäst.

Vad hoppas du att projektet ska leda till?

– Det ska bli spännande att höra andras synpunkter på vår verksamhet. Jag hoppas att vi får syn på saker som gör att vi kan förbättra seniorernas inflytande både här i Hägersten-Liljeholmen och i Tianjin, säger Monica Slama.

Det är ett av de 24 nya projekt inom det kommunala partnerskapsprogrammet som fått stöd av ICLD. Ytterst handlar alla projekt om att öka inflytandet och stärka den lokala demokratin och ett särskilt fokus finns på utsatta grupper i samhället.

Flera av projekten kretsar kring miljö, lokalt syre och stadsplanering. Tanzania, Sydafrika och Indonesienen är de länder som får flest samarbeten denna gång.

– Det är ofta i det lokala samarbetet som demokratiarbetet kan utvecklas och ta fart. Den som får vara med och påverka vågar ställa större krav på politikerna, säger Charlotte Petri Gornitzka, Sidas generaldirektör i ett pressmeddelande.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb