×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      ”Släpp perfektionisten i dig och våga göra det som män har gjort i alla tider 
– höfta. ”

  ”Släpp perfektionisten i dig och våga göra det som män har gjort i alla tider – höfta. ”

Sista ordet - Elaine Eksvärd

2015-04-17

Tidningen Vision nr 3 2015. Du kan även om du höftar

Fakta

Elaine Eksvärd, vd Snacka Snyggt.

Vi var en grupp personer som satt i ett och samma rum då intervjuaren på PR-byrån kom ut med relativt sträng blick. Jag hade småsnackat med en av grabbarna som sökte samma tjänst som jag. Jag missade en av kvalifikationerna som PR-byrån sökte, han saknade fyra. Den stora skillnaden annars? Han var lugn och jag var stressad. Han halvlåg i soffan medan min rygg var spänd. Jag sneglade ned på honom medan han log upp mot mig och ställde frågan: ”Är du stressad?”

”Såklart jag är, är inte du?”

”Nej, varför ska jag vara det. Vad kan gå fel? Jag har inte jobbet nu och i värsta fall får jag det inte, då har inget förändrats. I bästa fall går jag härifrån med det. Så fram till dess är det bara att höfta.”

Och han som inte ens har höfter, tänkte jag och kände mig plötsligt mer stressad för oss båda. Är inte det typiskt kvinnligt ändå? Att ta ansvar, absorbera all stress och göra allt till perfektion i stället för att höfta? Kanske har det med barndomen att göra. Pojkarna i min omgivning fick höra att de kunde just för att de var pojkar. Och när jag antog mig samma utmaningar så fick jag förvåning och en fråga ”vågar du det” eller ”kan du verkligen det”. Dessa frågor hade jag aldrig reflekterat över såvida inte någon hade ställt dem. Det är så retoriska frågor fungerar. Vi visste inte att vi ”led” av kluvna toppar förrän någon ställde oss frågan.

Jag tror att samhället ställer fel frågor till flickorna vilket gör att vi blir stressade kvinnor. Det är dags att ändra på det.

Det finns en enkel retorik du kan använda för att ändra de där frågorna du fick en gång i tiden. Skriv ”Klart du kan!” på badrumsspegeln så det första du ser där inte bara är dig själv utan en som tror på dig. När någon ser bekymrad ut när du åtar dig en uppgift så se självsäker ut. Gör om titlar som folk ger dig för att du är kvinna. Män blir arga, kvinnor får psykbryt. Kvinnor är kaxiga, män är raka. Kvinnor har skinn på näsan, men det behöver inte påtalas när det gäller en man. Så när någon höjer på ögonbrynen och säger ”vad modigt, vågar du verkligen” så se lite trött ut och säg ”jag ser det inte som modigt, jag ser det som en uppgift som alla andra”. Släpp perfektionisten i dig och våga göra det som män har gjort i alla tider – höfta.

Vi kvinnor har åtminstone höfter. Det gör att vi kanske sitter som den där grabben i soffan på anställningsintervjun, helt avslappnade för vi har skäl att vara det.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb