×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hallå där!

2015-04-17

Tidningen Vision nr 3 2015. Hur blir du kreativ på jobbet?

Lena Fors

Enhetschef Lagerbergsgården i Eskilstuna, som tidigare varit inblandad i ett innovationsprojekt.

– Jag har använt olika verktyg och övningar för att man lättare ska tänka utanför boxen. Som uppgiften: bygg något som ska kunna flyta med en pinne, tejp och ståltråd. Det kan väcka kreativitet. Och ge det tid. Vi hade innovationscafé en gång i månaden där vi både gjorde övningar och pratade idéer och innovationer som kunde förbättra jobbet med vårdtagare, som bemötandefrågor eller som att servera maten på annat sätt. Våga göra nytt och annorlunda. Det blev mycket arbetsglädje även i vardagen.

 

Anton Härder

Informatör på Älmhults kommun och guide på Linnés Råhult.

– Som guide är jag utklädd till Linné, vilket gör att jag måste improvisera med både kropp och röst utifrån de frågor jag får. Jag har både vuxna, barngrupper och dementa så man vet aldrig vilka frågor som kommer. Det är besökarna som är min inspirationskälla, deras frågor som väcker min egen nyfikenhet. Jag måste läsa av vad grupperna kan vara intresserade av. För att locka deras intresse måste man ibland våga pröva nya vägar att förmedla budskap. Ett bra gäng ger också inspiration.

 

Katarina Pyykkö

Medicinsk sekreterare på akutmottagningen i Lund, som fått innovationspris för en idé som kan minska byråkrati och spara tid.

– Jag försöker alltid hitta bra lösningar som kan underlätta jobbet. Jag gillar nytänk, att tänka om, att pröva idéer, ta reda på vilka hinder som finns. Jag blir så nyfiken att jag till slut bara måste fråga hur man kan gå vidare med idéerna som uppstår. Jag har en intensiv kontakt med min chef. Jag måste ständigt skapa något. Kan inte bara gå en promenad i skogen, utan ser då något som kan användas till något. Förr målade jag mycket, nu virkar jag och pysslar. Blir rastlös om jag inte har något i händerna.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb