×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hallå där Lena Micko

2015-04-20

Tidningen Vision nr 3 2015. Hallå där Lena Micko, ny ordförande för SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.

Hur kommer det att märkas att SKL har fått en ny ordförande?

– Jag är pragmatisk och kommer att satsa på samarbete. Vi ska ju representera alla svenska kommuner och landsting. För att nå resultat är det viktigt att komma överens. Jag är van vid blocköverskridande överenskommelser från kommunalpolitiken.

Du är första kvinna på posten. Vad betyder det?

– Som kvinna blir du mer synlig på något vis. Jag har en del förväntningar på mig. När det gäller sakfrågorna hoppas jag kunna profilera de frågor som är angelägna för kvinnor. Det handlar om att få ihop livspusslet och för det behövs en bra kvalitet i välfärden, skola, förskola etcetera.

– Rätt till heltid är en viktig jämställdhetsfråga som jag kommer att driva.

Hur ska unga förmås att jobba i kommuner och landsting?

– Det är en överlevnadsfråga. Vi kommer inte att kunna matcha med de bästa lönerna. Vår konkurrenskraft är en god arbetsmiljö, bra ledarskap och möjlighet till karriär.

– Det är spännande att jobba med människor. Det måste vi lyfta fram. Det är en idéstyrd verksamhet i botten.

Hur vill du konkret förbättra arbetsmiljön?

– Vi behöver satsa på att avlasta cheferna och förbättra stödet runt dem. Här hoppas jag att staten hjälper till. Ta utvecklingen i socialtjänsten till exempel. Det behövs mer pengar till den sektorn.

– Socialtjänstlagen måste ses över. I dag är den ett lapptäcke.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb