×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vässa dina kunskaper på jobbet

2014-09-23, Tidningenvision.se

Sugen på att lära nytt och ta nya tag i höst? Läs om hur du får chefen att nicka glatt när du vill gå på kurs och vad som gäller för den som vill kompetensutvecklas på arbetstid.

Fakta

Boka coachen.
Som medlem kan du få personlig coachning med en av Visions karriärcoacher.
Gå med i mentornätverket.
Visions nätverk för den som vill ha fler yrkeskontakter, är intresserad av att få en mentor eller att bli en själv.
E-utbilda dig
Utbildningen Mitt jobb och min karriär finns på Visions webb under Din utveckling. 

Ju mer konkret du är när du lägger fram ett önskemål om kompetensutveckling, desto svårare är det för chefen att säga nej, tipsar Linda Andersson, karriärcoach och ombudsman på
Visions center i Västerås.

– Lägg gärna fram ett färdigt koncept. Vilken utbildning du vill gå, när och så vidare. Det är också viktigt att argumentera för på vilket sätt arbetsgivaren skulle gynnas av att du får utbilda dig, säger hon.

Det är vanligt att de som ringer till Visions karriärcoacher vill ha råd om hur man kommer vidare i karriären och får möjligheter att utvecklas på jobbet.

– Ofta handlar det om att man har ambitionen att bli arbetsledare eller chef, men att det är svårt att få sådana tjänster eftersom man saknar erfarenhet. Rådet jag brukar ge då är att söka någon typ av ledarskapskurs, ofta finns det interna sådana som arbetsgivaren håller i, säger Linda Andersson.

Men det finns många vägar att gå när det gäller att hitta lämpliga utbildningar att krydda CV:t med. Många universitet och högskolor erbjuder enstaka kurser i olika ämnen, både på halv- och kvartsfart och på distans. Något som kan passa bra för den som vill plugga parallellt med arbetet.

– Det kan räcka med några få högskolepoäng för att få fart på sin yrkesutveckling, säger Linda Andersson.

Den som vill ta fler poäng och plugga på heltid har rätt att ta tjänstledigt, i princip hur länge som helst. Arbetsgivaren har dock rätt att skjuta på studiestarten i max ett halvt år, om det krockar med andra saker i verksamheten.

Annars finns inga generella regler som gäller för kompetensutveckling i jobbet, annat än att det i många kollektivavtal står inskrivet att arbetsgivaren ser positivt på att medarbetarna kompetensutvecklar sig.

Svenska kyrkans avtal har den tydligaste skrivningen på Visions avtals­område – där står att en individuell kompetensutvecklingsplan ska skrivas för varje medarbetare och att arbetsgivaren ska avsätta pengar för kompetensutveckling.

Ett bra tillfälle att ta upp frågan om kompetensutveckling är under utvecklingssamtalet, vilket är något som också regleras i kollektivavtalet att man ska ha. Det kan också vara bra att ha i minnet att det inte finns någon regel för hur lång tid man ska ha jobbat för att kunna få gå på kurs.

– Det är inte så att någon inte ska få kompetensutveckling bara för att man är nyanställd eller har en ny utbildning, säger Linda Andersson.

Hur ofta och hur mycket man behöver få del av kompetensutveckling har mer med behoven på arbetsplatsen att göra och hur man är som person.

– Vi är alla olika som individer, vissa behöver fylla på mer med nya kunskaper än andra. Sedan är det också olika vad vi vill här i livet och vilka mål man har på jobbet, säger Linda Andersson.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb