×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läkaren: Det räcker nu

2014-09-10, Tidningenvision.se

Noll kronor i löneökning. Det tycker läkaren Anders Källgård att distriktsläkarna borde ha. En åsikt som han fått mycket skäll för.

Det har gått två år sedan Anders Källgård, som har många års erfarenhet som distriktsläkare i Halland, stack ut hakan i en debattartikel i fackförbundstidningen Läkartidningen och krävde noll kronor i löneökning för läkarna. Han står fortfarande fast vid den åsikten.

– Vi som är högavlönade borde ta vårt ansvar. Det finns en girighetskultur som bör motarbetas. I princip tycker jag att man borde skämmas om man har över 50 000 kronor i månaden och ber om påökt.

Själv har han aldrig bett om högre lön, ändå har han haft en löneutveckling som en medicinsk sekreterare bara kan drömma om.

– För drygt tio år sedan började jag som allmänspecialist med 38 000 kronor i månaden. I dag har jag en heltidslön på 69 000 kronor. Trots att jag bara jobbar 80 procent får jag ut nästan 38 000 kronor efter skatt.

Efter att debattinlägget publicerades fick Anders Källgård mycket kritik från kolleger.

– Jag fick konstiga motargument som ”Skänk bort dina pengar då!”, men jag menar ju att detta är ett systemfel som drabbar hela samhället. Det finns jättemånga skäl att inte ha löneklyftor. Mindre löneklyftor ger mer livskvalitet och mindre kriminalitet. Dessutom kon­sumerar många av oss onödigt mycket, vilket kan bidra till miljöförstöring och klimatförändringar. Det enda rimliga är att säga: ”Det räcker nu”.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb