×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Högsby får skarp kritik av Skolinspektionen

2014-09-17, Tidningenvision.se

Förskolan där flera barn utsattes för grova sexövergrepp skulle granskas av kommunen men kontrollerna blev inte av. Nu riktar Skolinspektionen kritik mot kommunen.

Skolinspektionen skriver i sitt beslut att Högsby kommun redan 2005 bestämde att inspektioner av enskilt bedrivna förskolor skulle ske regelbundet, närmare bestämt vart femte år. Beslutet till trots har inte någon sådan inspektion gjorts sedan 2005 på den fristående förskola där flera barn utsattes för sexuella övergrepp. Därför riktar Skolinspektionen skarp kritik mot kommunen.

Först i juni i år inledde kommunen en tillsyn av förskolan vilket alltså var först efter det att pedofilskandalen avslöjats.

– Det har funnits rutiner i kommunen, men man har inte följt dem. Kommunen har inte haft tillräckliga kontrollsystem. Orsaken till det måste nog kommunen redogöra för, säger avdelningschef Agneta Sandén vid Skolinspektionen.

Eftersom Skolinspektionen anser att kommunen inlett arbetet med att åtgärda bristerna har kravet på förbättringar inte förenats med hot om vite.

Det är i första hand huvudmannen, i det här fallet ägaren till förskolan, som har ansvar för verksamheten men även kommunen har ett tillsynsansvar när det gäller de fristående förskolorna. Exakt hur den tillsynen ska se ut finns det inte tydliga regler kring och det är inte ovanligt att det dröjer flera år mellan varje tillsyn, rapporterar TT.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Vision: Korta arbetstiden

Nu börjar förhandlingarna om ett nytt avtal för kommun- och landstingsanställda. Vision kräver kortare arbetstid.  2017-01-18

''Förbered dig inför lönesamtalet och var beredd på att argumentera för din lön.'' säger Linnea Nilsdotter, tandsköterska och fackligt ombud. Foto: Lasse Nilsson

Gott arbete syns inte på lönen

Uppfyllda mål påverkar inte lönen. Det upplever fyra av tio Visionmedlemmar enligt en undersökning som förbundet har gjort.  2016-12-01

Tusentals diktat i kö

16 000 oskrivna diktat. Landstinget Sörmland och facket har olika förslag på hur kön ska minska.  2016-08-18

Nöjd med nya lönen?

Från 1,5 till över 5 procent. Det är stora skillnader på löneökningarna för Visions medlemmar i kommuner och landsting. Vissa hyllar det sifferlösa avtalet, andra anser att arbetsgivarna håller igen på lönerna för att rädda ekonomin.  2016-06-07

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb