×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag fick nog av hot på nätet

2014-09-08, Tidningenvision.se

Kritik är okej, men inte rasism och kommentarer om hyresgäster och anställda. Bostadsbolaget Mitthem agerade och fick stopp på kränkningarna på Facebook.

– Vi vill inte att medarbetare och de som besöker vår Facebooksida ska känna obehag, säger Elin Helgesson, kommunikatör på Mitthem i Sundsvall.

I slutet av sommaren skrev hon själv ett inlägg om att man beslutat ta bort en rad kommentarer, samt att man ser mycket allvarligt på meddelanden med kränkande och hotfullt innehåll riktat mot personalen.  

– Det är några av våra följare som är väldigt missnöjda och det var främst en väldigt aggressiv ton och ovårdat språk i inläggen. Både främlingsfientliga kommentarer och andra kommentarer där de skrev ut namnen på hyresgäster och personal, säger Elin Helgesson.

Gjorde ni en polisanmälan?

– Nej, vi känner inte att vi har behövt det. De kommentarer vi tar bort ligger kvar bakom en vägg, och vi har frågat dem som skrivit inläggen om de vill vända sig direkt till oss.

Mitthem har en tydlig policy för Facebook, och Elin Helgesson betonar i sitt inlägg att kommentarer inte tas bort för att de är negativa mot Mitthem, utan för att de bryter mot policyn. Alla är välkomna med både positiv och negativ kritik men det måste ske med en god ton.

Har det blivit bättre?

– Ja, vi fick bra respons på inlägget. Många höll med och efter det är det en mycket bättre ton på Facebook.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Administratören Mirlinda Krasniqi har bland annat fått gå en ekonomiassistent­utbildning och kurs i fakturahantering. Foto: Lars Dareberg

För lite kurser på jobbet

Många administratörer i kommunerna är missnöjda med den kompetensutveckling det får i jobbet. Administratören Mirlinda Krasniqi i Sjöbo kommun drev på själv för att få mer utbildning.  2018-10-23

Foto: Mostphotos

Säg hej till RPA - din nya kollega

E-tjänster är vardagsmat. Nu gör nästa steg i automatiseringen sitt intåg i den kommunala administrationen. RPA, den digitala medarbetaren, ska ta över rutinjobb.  2018-10-23

Repor är den vanligaste skadan på landstingets bilar. Allt måste rapporteras till försäkringsbolaget. Foto: Lasse Nilsson

Med koll på 232 bilar

Landstingen jobbar hårt för att minska utsläpp från sina bilar och bussar. Sörmland har målet att alla transporter ska ske med förnybara drivmedel 2023. Men det är en bit kvar dit konstaterar ­fordonsadministratören Teodor Moberg.  2018-10-23

Magert inför pension

Löne- och personaladministratörer som jobbar i kommuner och landsting har betydligt sämre löneutveckling än de som jobbar i privata företag. Det visar statistik från Statistiska centralbyrån, SCB.  2018-10-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb