×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visstidare anmäler sällan diskriminering

2014-03-13, Tidningenvision.se

Trots att det har varit olagligt att missgynna visstidsanställda i tolv år har bara en arbetsgivare ställts till svars i Arbetsdomstolen. Visions jurist menar att fler fall, som utebliven friskvård, borde prövas rättsligt. Fast då krävs att visstidarna vågar anmäla.

Många visstidsanställda behandlas som en andra klassens arbetstagare. De får den sämsta kontorsstolen, bjuds inte på personalfesten och får ingen friskvård eller kompetensutveckling. Det visar en enkätundersökning som Tidningen Vision presenterade i nummer 3/2014.

Sedan 2002 är det olagligt att diskriminera visstids- och deltidsanställda. Arbetsgivaren får inte ge visstidsanställda sämre löne- och anställningsvillkor än tillsvidareanställda.

Lagen har alltså funnits i över ett decennium, men under den tiden har bara ett fall som berör diskriminering av visstidsanställda avgjorts i Arbetsdomstolen, AD. Det handlade om skådespelare som inte fått semesterersättning. Arbetsgivarna gick segrande ur den striden

– Det stora problemet är att visstidsanställda som diskrimineras inte vågar anmäla, säger Visions jurist Mikael Ruukel apropå de få AD-domarna.

I Tidningen Visions undersökning nämner visstidarna ett antal förmåner som deras tillsvidareanställda kolleger har, men som de själva saknar. Bland annat friskvårdsbidrag och julklappar.

Mikael Ruukel menar att visstidsanställda som inte får ta del av friskvårdssatsningar mycket väl kan vara en fråga om diskriminering. Andra exempel som kan klassas som diskriminering är om den med tillfällig anställning inte får någon bonus eller julgåva, eller om han eller hon till skillnad från fast anställda, inte får arbetskläder utan måste slita på sina egna.

Men gör lagen någon nytta, trots att den tycks ligga i träda?

– Hade lagen inte funnits hade det varit tillåtet att missgynna visstidsanställda. Förhoppningsvis väljer många arbetsgivare att följa lagen.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb