×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visionarna i maktens boning

2014-03-11, Tidningenvision.se

Hans var behandlingsassistent på ett hem för barn, Arhe utbildade poliser i hedersförtryck och Irene arbetade som diakoniassistent i Svenska kyrkan. Nu har de bytt arbetsplats. Möt Visionmedlemmarna som har makt över ditt liv.

Fakta

35 år, Vänsterpartiet, plats 297 Göteborgs kommuns valkrets
Partiets gruppledare och tales­person i utrikespolitiska frågor och HBT-frågor.
Bakgrund: Behandlingsassistent.
Nära hjärtat: Mödradödlighet i världen.
Därför facket: ”För mig innebär facket en trygghet.”

En klassiskt kommunalgrå korridor leder fram till vänsterpartisten Hans Lindes kontorsrum. Huset vi befinner oss i har varit hans arbetsplats sedan 2006, då han 27-år gammal blev inröstad i Sveriges riksdag. I höst ställer han upp för omval.

– Men man ska inte stanna för länge i det här huset. Risken finns att man glömmer bort hur samhället utanför ser ut, säger Hans Linde, som är en av de totalt 20 Visionmedlemmar som sitter i riksdagen.

Innan Hans Linde blev riksdagsledamot jobbade han i fyra år som timvikarie och visstidsanställd på hem för omhändertagna barn.

– Jag tycker att jag, med mina erfarenheter från en osäker jobbtillvaro, har bidragit till att lyfta frågor som rör otrygga arbeten här i riksdagen. Det har hänt mycket på arbetsmarknaden och många riksdagsledamöter hänger inte riktigt med.

Som visstidsanställd upplevde han en extrem stress i vardagen. Det var en ständig jakt på timmar.

– Jag kunde aldrig säga nej. Jag kunde jobba tio timmar för att sedan hoppa på ett nattjourpass.

Vid ett tillfälle som visstidsanställd har Hans Linde haft konkret hjälp av att vara med i Vision (som då hette SKTF).

– Jag hade blivit lovad ett fyra månader långt vikariat av chefen. Det var ju en jackpot för mig som timanställd. Jag kände att jag var på grön kvist och gick till och med till banken för att starta månadssparande, säger Hans Linde och ler lite beskt åt minnet.

Efter att ha jobbat i 1,5 månader blev han kallad till chefen som hävdade att han bara lovat två månaders vikariat.
– Mitt fackliga arbetsplatsombud ryckte ut och fick chefen att backa.

Nu sitter Hans Linde i riksdagens utrikesutskott och här och var i hans i övrigt alldagliga arbetsrum står souvenirer från världens alla hörn.

– Jag var nyligen valobservatör i Honduras. Där träffade jag fackligt folk som jobbade med livet som insats: deras kolleger hade mördats. Man ser tydligt att fackföreningsrörelsen spelar en viktig roll i länder där demokratin hotas.

Hans Linde tycker att Sverige borde ställa krav på att fackliga rättigheter ska respekteras när handelspolitiska avtal tecknas med andra länder.

En fråga som han känner sig extra engagerad i är mödradödlighet. Och han har besökt många mödravårdscentrum under sina resor.

– Det är skandal att det i stora delar är världen är livsfarligt att föda barn. Kvinnor dör i onödan och det gör mig så upprörd att det bara kan fortsätta. Det handlar om makt, att kunna bestämma om man vill bli gravid och om man vill fullfölja en graviditet.

De kommande månaderna väntar knappast någon vila för Hans Linde och hans riksdagskolleger.

– Temperaturen har börjat stiga både i debatt och i arbete, alla är inställda på att det inte mycket ledigt den här sommaren. Det kan nog bli 80-timmarsveckor framöver. Men det är det värt, man vill inte sitta på valnatten och tänka: ”jag kulle ha gjort några torgmöten till”.

Läs om fler Visionmedlemmar i riksdagen

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb