×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision ska samarbeta med Kommunal

2014-03-06, Tidningenvision.se

Ju fler medlemmar desto större inflytande. Det är tanken bakom ett nytt samarbetsavtal mellan Vision och Kommunal där frågor kring mångfald och diskriminering står i centrum.

De två förbundsstyrelserna har beslutat att skapa förutsättningar för ett ökat lokalt samarbete i kommuner och landsting. Utgångspunkten är att Visions och Kommunals medlemmar finns på nästan alla arbetsplatser inom välfärden och att man tillsammans kan driva frågor för att förbättra både medlemmarnas villkor och verksamheten.

Arbetet kring mångfald och diskriminering lyfts fram som ett konkret exempel på möjligt samarbete. De två förbunden har tagit fram en gemensam folder om mångfalden som en berikande kraft inom välfärden.

– Det finns främlingsfientliga grupper i samhället som vill ställa olika grupper i samhället mot varandra. Här är det viktigt att vi står upp för allas rätt. Människors lika värde är en självklarhet för en facklig organisation, säger Kjell Svahn, ombudsman på Vision.

Det finns en del klara skillnader mellan förbunden – Kommunal har sin koppling till Socialdemokraterna och Vision månar om cheferna. Blir det inte svårt att hitta gemensamma frågor att driva?

– Nej, det tror jag inte, de stora frågorna är vi överens om. De flesta som arbetar inom välfärdssektorn har samma intresse av att utveckla verksamheterna och förbättra villkoren. Ju fler det är som står bakom kraven, desto större chans är det att lyckas, säger Kjell Svahn.

Samarbetsavtalet presenteras i en gemensam folder, som kan beställas på vision.se/trycksaker. Där finns också foldern En arbetsplats för alla som de två förbunden tagit fram tillsammans.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb