×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver flygstopp med Ryanair

2014-03-20, Tidningenvision.se

Vision i Göteborgs stad vill att kommunen slutar resa med flygbolaget Ryanair. ”Det ska råda nolltolerans mot kränkningar av fackliga rättigheter”, säger avdelningsordförande Marcus Gustavsson.

– Ryanair är ett skandalomsusat flygbolag, säger Marcus Gustavsson som begärde en redovisning av hur mycket Göteborgs stads personal reser med Ryanair.

Enligt redovisningen gjordes förra året 38 resor med Ryanair till en kostnad av 50 000 kronor, en liten summa i förhållande till den totala resekostnaden på 43 miljoner kronor.

– Det är inte mycket, men det ska råda nolltolerans mot att inte respektera mänskliga och fackliga rättigheter, säger Marcus Gustavsson.

Ryanair har fått hård kritik från anställda som vittnat om stressiga arbetsförhållanden. En pilot som i en tv-intervju kritiserade säkerheten avskedades, och bolaget har anklagats för att motarbeta personal som organiserar sig fackligt och för att skrämma anställda till tystnad. I Sverige har flera LO-distrikt uppmanat sina medlemmar att bojkotta lågprisflygbolaget.    

Göteborgs stadsdirektör Bengt Delang säger till Göteborgsposten att det inte är svårt att ha sympati för Visions ståndpunkt men att staden måste följa den upphandling som gjorts, och att det snarast är en politisk fråga om det ska göras upphandlingar som tar hänsyn till sociala aspekter. Kommunen har i flera fall ställt krav på sociala hänsyn vid upphandlingar, men det har inte gjorts när det gäller resor.  

Marcus Gustavsson tycker att schysta arbetsvillkor för anställda är ett etiskt krav man borde ställa, och att Göteborgs stad som Fairtrade City borde ha högre ambitioner än att bara följa regler.

– Att flyga med ett bolag som inte respekterar fackliga rättigheter är inte förenligt med stadens värdegrund, säger han.

Norweigan air har också fått facklig kritik. Före jul blev kabinpersonal uppsagd och erbjöds i stället anställning i ett bemanningsföretag. Hur ser du på det?

– Det är också förkastligt. Vi har bara begärt redovisning av resor med Ryanair, men kraven att repektera fackliga rättigheter ska gälla alla företag.

– Göteborgs stad är en stor arbetsgivare och har stor konsumentmakt. Vi vill att de använder den till att göra världen lite bättre, säger Marcus Gustavsson.      

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb