×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver flygstopp med Ryanair

2014-03-20, Tidningenvision.se

Vision i Göteborgs stad vill att kommunen slutar resa med flygbolaget Ryanair. ”Det ska råda nolltolerans mot kränkningar av fackliga rättigheter”, säger avdelningsordförande Marcus Gustavsson.

– Ryanair är ett skandalomsusat flygbolag, säger Marcus Gustavsson som begärde en redovisning av hur mycket Göteborgs stads personal reser med Ryanair.

Enligt redovisningen gjordes förra året 38 resor med Ryanair till en kostnad av 50 000 kronor, en liten summa i förhållande till den totala resekostnaden på 43 miljoner kronor.

– Det är inte mycket, men det ska råda nolltolerans mot att inte respektera mänskliga och fackliga rättigheter, säger Marcus Gustavsson.

Ryanair har fått hård kritik från anställda som vittnat om stressiga arbetsförhållanden. En pilot som i en tv-intervju kritiserade säkerheten avskedades, och bolaget har anklagats för att motarbeta personal som organiserar sig fackligt och för att skrämma anställda till tystnad. I Sverige har flera LO-distrikt uppmanat sina medlemmar att bojkotta lågprisflygbolaget.    

Göteborgs stadsdirektör Bengt Delang säger till Göteborgsposten att det inte är svårt att ha sympati för Visions ståndpunkt men att staden måste följa den upphandling som gjorts, och att det snarast är en politisk fråga om det ska göras upphandlingar som tar hänsyn till sociala aspekter. Kommunen har i flera fall ställt krav på sociala hänsyn vid upphandlingar, men det har inte gjorts när det gäller resor.  

Marcus Gustavsson tycker att schysta arbetsvillkor för anställda är ett etiskt krav man borde ställa, och att Göteborgs stad som Fairtrade City borde ha högre ambitioner än att bara följa regler.

– Att flyga med ett bolag som inte respekterar fackliga rättigheter är inte förenligt med stadens värdegrund, säger han.

Norweigan air har också fått facklig kritik. Före jul blev kabinpersonal uppsagd och erbjöds i stället anställning i ett bemanningsföretag. Hur ser du på det?

– Det är också förkastligt. Vi har bara begärt redovisning av resor med Ryanair, men kraven att repektera fackliga rättigheter ska gälla alla företag.

– Göteborgs stad är en stor arbetsgivare och har stor konsumentmakt. Vi vill att de använder den till att göra världen lite bättre, säger Marcus Gustavsson.      

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb