×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision anmäler Lunds kommun för övertidsberg

2014-03-24, Tidningenvision.se

Vision har anmält vård- och omsorgsförvaltningen i Lunds kommun till Arbetsmiljöverket. Enligt huvudskyddsombudet ökar övertiden så mycket att det hotar de anställas hälsa.

Enligt Visions huvudskyddsombud i kommunen, Lars Öst, har arbetsgivaren under de senaste åren använt 19 miljoner kronor för att täcka kostnaderna för övertid. Det motsvarar lönekostnaderna för omkring 57 årsarbetare om året. Samtidigt som övertidsberget har växt har sjukfrånvaron i kommunen ökat.

Vision har vid flera tillfällen påtalat oron för arbetsgivaren utan att något har hänt. Nu har Vision därför gjort en så kallad 6 6a-anmälan till Arbetsmiljöverket.

–Jag skickade en skrivelse till arbetsutskottet och förvaltningsledningen den 15 januari och sträckte ut en hand för att vi kanske skulle sätta till en arbetsgrupp för att få bukt på övertiden men jag har inte fått en enda återkoppling, det har varit helt tyst, säger Lars Öst.

Lars Öst har inväntat flera möten med arbetsutskottet och vård-och omsorgsnämnden utan att frågan har tagits upp. Han har också avvaktat resultatet från en personalpolitisk utvärdering och även den visar nu att situationen inte blivit bättre.

–Jag tycker det är tråkigt att jag känner mig tvungen att ta det här steget men jag ser inget annat alternativ, säger han.

Biträdande förvaltningschefen Ingegerd Ahlberg säger att hon har haft en muntlig dialog med facket och att arbetsgivaren har ansträngt sig för att få ner övertiden. Den har enligt henne också minskat med 1,7 årsarbetare mellan 2012 och 2013.

–Det här är en verksamhet med speciella behov som pågår 365 dagar om året och 24 timmar om dygnet och vi kommer aldrig att komma ner till noll övertidstimmar, säger hon.

Vad händer nu efter Visions anmälan till Arbetsmiljöverket?

–Vi får följa processen och ha en dialog med Arbetsmiljöverket och facket. Vi ska försöka få ned övertiden ytterligare. Det är ju inte önskvärt för någon att ha mycket övertid, säger Ingegerd Ahlberg.

  • I anmälan kräver facket att vård- och omsorgsförvaltningen ska vidta följande åtgärder:
  • Sätta upp konkreta arbetsmiljömål på hur övertiden kan minskas.
  • Ange gränsvärden för att fånga upp enskilda medarbetare/arbetsplatser innan de ekonomiska värdena blir för stora.
  • Arbeta aktivt med förebyggandet av övertidssituationer.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb