×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vägran att ta emot barn kan kosta 500 000

2014-03-25, Tidningenvision.se

Östra Göinge måste ta emot tre ensamkommande flyktingbarn som har anvisats till kommunen. Om kommunen inte fattar ett sådant beslut senast den 23 april hotar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, med böter på 500 000 kronor.

Sedan årsskiftet måste alla kommuner vara beredda att ta emot ensamkommande flyktingbarn, oavsett om man har en överenskommelse med Migrationsverket eller inte. Barnen ska tas emot i ett familjehem eller i ett HVB-hem och kommunerna måste se till att det finns platser. ​

Östra Göinge har tagit emot två ensamkommande flyktingbarn tidigare i år men har vägrat ta emot ytterligare tre som har anvisats till kommunen av Migrationsverket.

Kommunen menar att man inte kan ta emot ytterligare barn och ge dem vård av god kvalitet eftersom det inte finns lediga platser på HVB-hem eller i familjehem.

IVO konstaterar i sitt beslut att kommunen inte kan hänvisa till bristande kvalitet på grund av platsbrist. IVO anser att Migrationsverkets beslut inte går att överklaga, och att de barn som anvisats till kommunen ska anses som att de redan vistas där.

–Enligt socialtjänstlagen har en kommun ansvar för att enskilda människor som vistas i kommunen också får den hjälp och det stöd som behövs, säger Thomas Mehralizade, avdelningschef för avdelning Syd, i ett pressmeddelande.

Om kommunen inte utreder och beslutar om lämpligt boende för de tre barnen senast den 23 april hotar IVO med ett vite på 500 000 kronor. Det slutgiltiga beslutet om kommunen ska tvingas betala vite fattas av förvaltningsrätten.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb