×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny dom kan hota kommuners gym

2014-03-28, Tidningenvision.se

Snart kommer domen som kan leda till att kommuner inte får driva gym och spa. Konkurrensverket menar att kommunala Strömstads Badanstalt slår undan benen på privata aktörer och har därför stämt bolaget.

Fakta

Konkurrenslagen skärptes 2010 vilket innebär att kommuner och myndig­heter inte får sälja varor och tjänster om det snedvrider konkurrensen och missgynnar privata företag.

Sedan dess har bland annat Räddningstjänsten Dala Mitt fällts i Marknadsdomstolen för att man inte tillät ett privat säkerhetsföretag att använda ett brandövningsområde. Kommunala Skelleftebuss har också efter en dom förbjudits att bedriva beställningstrafik.

Över 4 000 personer besöker varje år spaanläggningen på Strömstads Badanstalt, som ligger med utsikt över Skagerack. Och det görs runt 55 000 besök på badets gym. Men inom kort kan det vara stopp för gym och spa i kommunal regi i Strömstad.

Konkurrensverket menar att verksamheten, som bland annat subventioneras av kommunen genom låg hyra, snedvrider konkurrensen och leder till att privata gym- och spaägare missgynnas. Därför har Konkurrensverket stämt Strömstads Badanstalt till Stockholms tingsrätt och kräver att gym- och spa-verksamheten förbjuds. Domen kommer den 9 april.

– Vi räknar med att domen blir fällande. Vi tycker inte att det är en kommunal angelägenhet att bedriva gym och spa. Gymfrågan har diskuterats sedan 90-talet och den här domen blir prejudicerande – det är många kommuner som kan komma att beröras. Det är bra att det blir ett pilotfall, säger Per Karlsson, chefsjurist på Konkurrensverket.

Magnus Ljung, förbundsjurist på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, tror inte att domen kommer att få betydelse för andra kommuner som driver gym.

– Jag har svårt att tänka mig att de kommer kunna förbjuda kommunernas gym och spa. Andra har tidigare kommit fram till att det ligger inom den kommunala befogenheten att ha ett gym i rimlig omfattning.

Göran Wallo, vd på Strömstads Badanstalt, vill inte spekulera i vad domen får för konsekvenser.

– Vi får se hur vi ska agera när domen har kommit. Men jag känner mig inte orolig.

Hur är stämningen bland personalen?

– Naturligtvis finns det oro om framtiden, men än har inget hänt. Det enda jag kan göra i nuläget är att försäkra personalen om att vi vill fortsätta driva verksamheten.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb