×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medlemmar med stort inflytande

2014-03-11, Tidningenvision.se

Möt fyra Visionmedlemmar i riksdagen.

Fakta

Christer Engelhardt (S) diakon
Kenneth G Forslund (S) informatör
Fredrik Olovsson (S) informationssekreterare
Tommy Waidelich (S) brevbärare, politisk sekreterare
Anna Wallén (S) politisk sekreterare
Karin Åström (S) personalkonsulent
Hillevi Larsson (S) politisk sekreterare
Phia Andersson (S) utvecklingsledare
Cecilia Dalman Eek (S) regionsekreterare
Shadiye Heydari (S) enhetschef
Sara Karlsson (S) socionom
Eva Sonidsson (S) konsumentvägledare
Eva Olofsson (V) personalsekreterare
Marianne Berg (V) socialsekreterare
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) sjuksköterska

”Jag har sett klyftorna med egna ögon”
Arhe Hamednaca
61 år, Socialdemokraterna, plats 281 Stockholms kommuns valkrets

Att ta klivet från att vara hedersvåldsutbildare på Fryshuset i Stockholm till att bli riksdagsledamot var en rätt brutal upplevelse för Arhe Hamednaca.
– I riksdagen jobbar man med långsiktiga, ganska abstrakta frågor. Man lobbar, skapar allianser och skriver rader av motioner. För en person som jag, som vill ha snabba resultat, var det frustrerande.
På Fryshuset tog Arhe Hamednaca bland annat initiativ till projektet Sharafs hjältar, som skulle få unga killar med rötter i hederskulturer att ta avstånd från hedersförtryck. Han utbildade lärare, poliser och andra i ämnet.
– Jag hatar förtryck, det gäller både politiskt förtyck och könsförtryck. Våld mot kvinnor är en av mina hjärtefrågor. Ungdomsarbetslösheten är en annan – den gör att många unga hamnar i ett ingemansland.
Han anser att hans livserfarenheter är en tillgång i riksdagen.
– När man pratar om samhällets klyftor, så har jag inte bara läst om det i utredningar. Jag har jag sett klyftorna med egna ögon.

FAKTA
Ledamot Justitieutskottet, suppleant arbetsmarknadsutskottet. Riksdags­ledamot sedan 2010.
Bakgrund: Utbildningsansvarig på Fryshuset. Innan dess spärrvakt i tunnelbanan och gerillasoldat i Eritrea.
Nära hjärtat: Bryta kvinnoförtrycket.
Därför facket: ”Facklig kamp är jätteviktig för mig, det måste vara en balans mellan arbetsgivare och arbetstagare.”

 

”Även icke högpresterande ska få jobb”
Irene Oskarsson
49 år, Kristdemokraterna, plats 216 Jönköpings läns valkrets

Vissa dagar börjar Irene Oskarsson att jobba halv åtta och slutar inte förrän klockan tio på kvällen. Men hon är van att jobba mycket.
– Förtroendevalda har ingen semester, men jag är ju uppvuxen på en gård, så det är inget konstigt med det för mig.
Hon är den i partiet som har ansvar för landsbygdsfrågor.
– I synnerhet är det företagande på landsbygden som jag jobbar för. När det gäller arbetsmarknadspolitiska frågor i övrigt så är det viktigt att hitta möjligheter för människor att jobba även om man inte är högpresterande. Vi måste också skapa utbildningssystem som möjliggör för unga att komma ut på arbetsmarknaden, kanske kan man utveckla lärlingssystemet ytterligare.

FAKTA
Ledamot i miljö- och jordbruksutskottet, suppleant i Försvarsutskottet och EU-nämnden. Riksdagsledamot sedan 2006.
Bakgrund: Diakoniassistent.
Nära hjärtat: Landsbygdsfrågor.
Därför facket: ”Facket är jätte­viktigt för mig, jag gillar den svenska modellen.”
 

”Som anställd av folket vill jag göra något bra”
Rickard Nordin
31 år, Centerpartiet, plats 332 Göteborgs kommuns valkrets

Är man ambitiös så kan man nästan jobba ihjäl sig som riksdagsledamot. Så säger Rickard Nordin.
– Riksdagen är både en fri och pressande arbetsmiljö. Man utvecklas mycket och kan påverka samhällets riktning. Samtidigt är jag riksdagsledamot 24 timmar per dygn 365 dagar per år. Jag är anställd av svenska folket och vill göra något bra, visa resultat.
Den fråga som Rickard Nordin känner lite extra för är missbruk. Han menar att ansvaret för missbrukare bör ligga på landstingen och inte på kommunerna.
– Det finns så många missuppfattningar om missbruk, moraliska uppfattningar att det är upp till var och en att sluta. Missbruk är en sjukdom och måste behandlas som det.

FAKTA
Sitter i socialutskottet. Riksdagsledamot sedan 2011.
Bakgrund: Projektledare och camping­receptionist.
Nära hjärtat: Missbruksfrågor.
Därför facket: ”Vision är ett fackförbund som har bra fokusfrågor. Förbundets Fair Trade-arbete lockade mig, eftersom jag sitter i styrelsen för Fair Trade”.

 

”Inte klokt att vi ser äldre som belastning”
Lena Hallengren
41 år, Socialdemokraterna, plats 254 Kalmar läns valkrets

Jättemycket frihet och samtidigt ingen frihet alls. Så beskriver Lena Hallengren uppdraget som riksdagsledamot. Parallellt med riksdagsarbetet är hon ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar.
– Jag är bunden att vara i riksdagen tisdag, onsdag, torsdag. Det är upp klockan fem för att ta tåget till Stockholm och arbetsdagar som slutar 23.00. Jag måste läsa in mig, förväntas vara med på regionala och lokala möten och besöka sjukvården eftersom jag är talesperson i sjukvårdsfrågor. Högarna växer.
Lena Hallengren nämner sjukvård och gruppen äldre som sina hjärtefrågor.
– Äldre diskrimineras i samhället. Att vara 55 år och bli av med jobbet är inte lätt. Vi ser dem som en belastning. Det är inte klokt. Attityderna och politiken måste ändras.

FAKTA
Vice ordförande i Socialutskottet. Talesperson sjukvårdsfrågor. Riksdagsledamot sedan 2006.
Bakgrund: Tidigare biträdande utbildningsminister och ungdomsminister. Lärarutbildning. Jobbat som politisk sekreterare.
Nära hjärtat: Äldrefrågor.
Därför facket: ”Att vara med i facket är för mig en fråga om solidaritet.”

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb