×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ljudforskare granskar kommuns kontorslandskap

2014-03-31, Tidningenvision.se

Hur påverkas trivseln, hälsan och produktiviteten hos de anställda som jobbar i öppna kontorslandskap. Det ska forskare ta reda på i en unik studie i Sundbybergs nybyggda kommunhus.

Nästan två miljoner personer i Sverige jobbar på kontor och allt fler av dem sitter i öppna kontorslandskap.  Så blev det också för de anställda i Sundbybergs kommun när de flyttade in i det nybyggda stadshuset i vintras.

Forskare från Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet ska nu undersöka hur de anställda påverkas av ljudmiljön i kontorslandskapet. Psykologen Aram Seddigh säger att forskningen om akustik i kontorsmiljö annars oftast baseras på studier i laboratorier. I Sundbyberg får han och hans kolleger en unik möjlighet att studera hur anställda upplever och påverkas av olika förändringar som görs i ljudmiljön.

Forskarna kommer att testa olika lösningar på hur man kan förändra ljudmiljön. När studien är över får kommunen behålla de ljudlösningar som passar bäst och kan också installera dem på andra avdelningar.

Visions avdelningsordförande Hans Svedhag jobbar som miljöhandläggare och sitter i det nya landskapet.

–Det är väl bra att forska på det här i och för sig, men man bör följa upp hur folk upplever att sitta i landskap ur fler aspekter än bara ljudmiljön, säger han.

Hans Svedhag har alltid haft eget rum tidigare och är inte så förtjust i det nya kontoret. Men han poängterar att det antagligen är en vanesak.

–Det är väldigt tyst, faktiskt tystare än det var på min förra arbetsplats. Men jag vill gärna höra lite skoklapper och sorl i korridoren. Har man eget rum kan man ju reglera själv om man vill ha det tyst eller lite mer liv och rörelse, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb