×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ljudforskare granskar kommuns kontorslandskap

2014-03-31, Tidningenvision.se

Hur påverkas trivseln, hälsan och produktiviteten hos de anställda som jobbar i öppna kontorslandskap. Det ska forskare ta reda på i en unik studie i Sundbybergs nybyggda kommunhus.

Nästan två miljoner personer i Sverige jobbar på kontor och allt fler av dem sitter i öppna kontorslandskap.  Så blev det också för de anställda i Sundbybergs kommun när de flyttade in i det nybyggda stadshuset i vintras.

Forskare från Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet ska nu undersöka hur de anställda påverkas av ljudmiljön i kontorslandskapet. Psykologen Aram Seddigh säger att forskningen om akustik i kontorsmiljö annars oftast baseras på studier i laboratorier. I Sundbyberg får han och hans kolleger en unik möjlighet att studera hur anställda upplever och påverkas av olika förändringar som görs i ljudmiljön.

Forskarna kommer att testa olika lösningar på hur man kan förändra ljudmiljön. När studien är över får kommunen behålla de ljudlösningar som passar bäst och kan också installera dem på andra avdelningar.

Visions avdelningsordförande Hans Svedhag jobbar som miljöhandläggare och sitter i det nya landskapet.

–Det är väl bra att forska på det här i och för sig, men man bör följa upp hur folk upplever att sitta i landskap ur fler aspekter än bara ljudmiljön, säger han.

Hans Svedhag har alltid haft eget rum tidigare och är inte så förtjust i det nya kontoret. Men han poängterar att det antagligen är en vanesak.

–Det är väldigt tyst, faktiskt tystare än det var på min förra arbetsplats. Men jag vill gärna höra lite skoklapper och sorl i korridoren. Har man eget rum kan man ju reglera själv om man vill ha det tyst eller lite mer liv och rörelse, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb