×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förtroendet för facken ökar tydligt

2014-03-06, Tidningenvision.se

Förklaringen ligger i en mer osäker arbetsmarknad, och ett förändrat arbetssätt inom många fackförbund, tror forskaren Henrik Ekengren Oscarsson.

Fakta

1. Universitet/högskolor (64)
2.Riksbanken (49)
3.Radio/TV (47)
4.Sjukvården (46)
5.Lokal morgontidning (46)
6. Riksdagen (42)
7. Regeringen (41)
8. Facket (38)
9. Kungahuset (37)
10.Svenska kyrkan (36)

Inom parantes procentandelen som uppgett att man har ganska eller mycket stort för respektive institution

Sedan slutet på 1990-talet genomför Medieakademin, där bland annat Göteborgs universitet och Göteborgs-Posten ingår, årligen en så kallad förtroendebarometer där cirka 1000 personer får uppge hur mycket förtroende de har för ett antal samhällsinstitutioner. Årets siffror innehåller glädjande siffror för fackföreningsrörelsen. 38 procent uppger att de har ganska eller mycket stort för facket. Det är den högsta siffran sedan 2002 då man första gången frågade om förtroendet för facket.

Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap i Göteborg, har varit med och sammanställt resultaten i barometern. Han ser två förklaringar till fackets uppgång.

–Det hänger naturligtvis samman med den höga ungdomsarbetslösheten och att allt fler har osäkra anställningar. Jag ser även att intresset för frågor som arbetsrätt och grundläggande villkor på arbetsmarknaden ökar.

Men de fackliga organisationerna har också egen del i uppgången, konstaterar Henrik Ekengren Oscarsson.

–Fackföreningarna har under senare år kunnat svara bättre mot den nya tiden. Facken har hittat en tydligare roll än tidigare.

På tio-i-topplistan över de institutioner som har högst förtroende är det bara facken och Svenska kyrkan som får ökat förtroende jämfört med 2013.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb