×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förtroendet för facken ökar tydligt

2014-03-06, Tidningenvision.se

Förklaringen ligger i en mer osäker arbetsmarknad, och ett förändrat arbetssätt inom många fackförbund, tror forskaren Henrik Ekengren Oscarsson.

Fakta

1. Universitet/högskolor (64)
2.Riksbanken (49)
3.Radio/TV (47)
4.Sjukvården (46)
5.Lokal morgontidning (46)
6. Riksdagen (42)
7. Regeringen (41)
8. Facket (38)
9. Kungahuset (37)
10.Svenska kyrkan (36)

Inom parantes procentandelen som uppgett att man har ganska eller mycket stort för respektive institution

Sedan slutet på 1990-talet genomför Medieakademin, där bland annat Göteborgs universitet och Göteborgs-Posten ingår, årligen en så kallad förtroendebarometer där cirka 1000 personer får uppge hur mycket förtroende de har för ett antal samhällsinstitutioner. Årets siffror innehåller glädjande siffror för fackföreningsrörelsen. 38 procent uppger att de har ganska eller mycket stort för facket. Det är den högsta siffran sedan 2002 då man första gången frågade om förtroendet för facket.

Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap i Göteborg, har varit med och sammanställt resultaten i barometern. Han ser två förklaringar till fackets uppgång.

–Det hänger naturligtvis samman med den höga ungdomsarbetslösheten och att allt fler har osäkra anställningar. Jag ser även att intresset för frågor som arbetsrätt och grundläggande villkor på arbetsmarknaden ökar.

Men de fackliga organisationerna har också egen del i uppgången, konstaterar Henrik Ekengren Oscarsson.

–Fackföreningarna har under senare år kunnat svara bättre mot den nya tiden. Facken har hittat en tydligare roll än tidigare.

På tio-i-topplistan över de institutioner som har högst förtroende är det bara facken och Svenska kyrkan som får ökat förtroende jämfört med 2013.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb