×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställda mår allt sämre på jobbet

2014-03-17, Tidningenvision.se

Nedgången mellan 2012 och 2013 är tydlig. Det förebyggande arbetsmiljöarbetet brister, menar Sveriges Företagshälsor. Allra sämst mår anställda på skolor.

Årligen publicerar Sveriges Företagshälsor, företagshälsovårdens branschorganisation, en så kallad jobbhälsobarometer där anställda från alla yrkesbranscher får frågor om arbetsmiljön. Det handlar exempelvis om arbetsbelastning, möjlighet till påverkan, motivation och den fysiska arbetsmiljön. Svaren vävs sedan samman till ett jobbhälsoindex.
I den senaste undersökningen har detta index fallit kraftigt jämfört med året innan. Nedgången syns i alla sektorer, både bland privata och offentliga arbetsgivare. Värdena är de lägsta sedan 2010, vilket är det tidigaste år man kan jämföra med.

Lars Hjalmarson, vd på Sveriges företagshälsor, ser två tänkbara förklaringar till fallet. Det ena är att fokus i debatten under senare år legat på regler och sjukskrivningstider, vilket gjort att frågor om arbetsmiljö och förebyggande arbete hamnat i skymundan. Den andra teorin han nämner är att många arbetsplatser efter den ekonomiska krisen 2008-2009 inte vågat anställa fullt ut för att klara arbetsmängden, vilket lett till att många tvingats arbeta mycket övertid.

Så vad ska man göra för att vända den nedåtgående trenden?

–Vi tror att man måste slå ett slag för arbetsmiljöfrågor i en vidare mening. Mycket av fokus från regeringen har handlat om att få tillbaka anställda i jobb, vilket är bra, och att minska sjukskrivningarna, vilket också är bra. Men man måste också satsa på den förebyggande arbetet, säger Lars Hjalmarson.

Generellt tycks kvinnor må sämre på jobbet än vad män gör. Unga anställda tycks också må sämre än vad äldre anställda gör. Allra sämst värden i jobbhälsoindexet finns bland anställda inom skolans värld.

Sammanlagt har drygt 4500 personer intervjuats.

Läs rapporten i sin helhet här.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb