×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Störst lyft för chefer och ingenjörer

2014-05-16, Tidningenvision.se

Cheferna har haft den bästa löneutvecklingen i kommunerna under de senaste fyra åren. Det visar en granskning av kommunernas lönestatistik. Andra med bra löneutveckling är upphandlare och ingenjörer.

Tidningen Vision har granskat lönestatistiken från 2009 till 2013 för ett 50-tal yrken där Vision har många medlemmar. Lönestatistiken gäller alla anställda i kommunerna, inte bara Visions medlemmar.

Högst löneökning har informationschefer samt enhetschefer på det tekniska området fått. Medianlönen i de yrkena har ökat med 18 procent under de fyra åren vilket motsvarar 4,5 procent om året.

Granskningen visar tydligt att lönerna har ökat mest för höga chefer och anställda i tekniska yrken.

– När det gäller chefer har vi sett att de har fått över genomsnittet i flera år. I de tekniska yrkena finns det ett starkt marknadstryck från den privata sidan. Arbetsgivarna är måna om sina anställda för att de ska stanna kvar i kommunen, säger Kjell Svahn, ombudsman på Visions enhet för löner och yrkesvillkor.

Även upphandlare har haft en bra löneutveckling. Peter Berglöf är upphandlare i Östersund som samarbetar med de övriga sju kommunerna i länet när det gäller upphandlingsfrågor. På grund av den hårda konkurrensen, bland annat från Arbetsförmedlingen, gjorde upphandlingskontoret en riktad satsning förra året och höjde lönerna med 2 000 kronor för alla upphandlare.

– Jag har fortfarande en låg lön men har haft en bra löneutveckling. Men det beror mycket på satsningen vi fick. På Arbetsförmedlingen ligger ingångslönen på 35 000 till 38 000 kronor, säger Peter Berglöf.

När Peter Berglöf började för tre år sedan fick han en ingångslön på 24 000 kronor i månaden. I dag har han 31 000 kronor. Han märker tydligt att det är stor efterfrågan på upphandlare just nu.

– Det finns massor med jobb jag kan söka. Med min kompetens skulle jag utan problem få ett jobb med 35 000 kronor i månaden om jag flyttade till Stockholm, säger han.

Även enhetschefer inom funktionshinder och äldreomsorg har haft en löneutveckling som ligger över snittet. I procent räknat har även flera administratörsgrupper fått löne­ökningar i det övre skiktet. Det gäller bland annat IT-assistenter, ekonomiassistenter, skolassistenter, personalassistenter och socialassistenter.

Lägstanivån i Visions centrala avtal var sammanlagt 8,7 procent under de fyra åren. Bara två yrkesgrupper; biståndsbedömare och integrationshandläggare, hamnar under den nivån.

– Biståndsbedömare fick tidigare höga löneökningar under en period. Men nu tror jag att organisationerna de jobbar i och yrkesrollen har mognat, både när det gäller hur de jobbar och hur hög lönen är i förhållande till andra yrken, säger Kjell Svahn.

Lönerna i kommunerna är individuella och medianlönen ger bara en fingervisning av löneläget. 50 procent av alla i yrket tjänar mer och 50 procent mindre. För enhetschefer inom äldreomsorgen är medianen 35 300 kronor men lönespannet ligger mellan 30 660 och 40 600 kronor i månaden.

Lönestatistiken tar inte heller hänsyn till att många äldre, som oftast har högre lön, har gått i pension och ersatts med nyanställda som fått lägre lön. Även det kan påverka hur mycket medianlönen i yrket har ökat.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb