×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sämre arbetsmiljö för transpersoner

2014-05-12, Tidningenvision.se

Personer som varken definierar sig som man eller kvinna trivs betydligt sämre på jobbet än andra. Det visar Göteborgs stads senaste medarbetarundersökning.

I årets stora medarbetarundersökning kan de anställda för första gången svara ”annat” i stället för ”kvinna” eller” man” i kategorin kön. Av de drygt 22 000 som svarade på enkäten använda två procent, eller 440 personer det alternativet.

Resultatet visar tydligt att gruppen som svarade ”annat” är mindre nöjd med sin arbetsmiljö på alla områden. Det gäller särskilt tydligt påståenden som att ”jag ser fram emot att gå till jobbet”, ”vi är bra på att ställa upp och hjälpa varandra när det behövs” och ”vi har ett bra samarbete”. Gruppen är också betydligt mer missnöjd med stöd och uppskattning från närmaste chefen än de som definierar sig som ”kvinna” eller ”man”.

Vision i Göteborgs stad har engagerat sig starkt i HBTQ-frågor. Förbundets avdelningsordförande Marcus Gustavsson är mycket positiv till att staden har fört in möjligheten att svara ”annat” under kön i medarbetarundersökningen.

–Det är bra att Göteborgs stad försöker kartlägga om situationen ser annorlunda ut för de som inte definierar sig som man eller kvinna. Det här visar att de har en sämre arbetssituation, säger han.

Marcus Gustavsson är inte särskilt förvånad över resultatet.

–Forskning och tidigare undersökningar visar att transpersoner ofta upplever sig diskriminerade på jobbet och att de inte vågar vara öppna med vilka de är. Transpersoner är en osynlig grupp och Göteborgs stad måste bli mycket bättre på att vara en öppen och inkluderande arbetsplats, säger han.

Marcus Gustavsson berättar att staden även genomför intervjuer med HBTQ-personer som är anställda vilket ska utmynna i en rapport som blir klar till hösten.

Vad ska kommunen göra för att bli en bättre arbetsgivare för transpersoner?

–Varje arbetsplats måste diskutera hur arbetsklimatet ser ut hos dem. Är vi en öppen arbetsplats? Tror vi att alla som jobbar här vågar vara öppna med vilka de är?

–Tar man de diskussionerna på ett schysst sätt kommer det att utmynna i att man konstaterar att man inte är så öppen som man tror. Först då, när man blir medveten som sitt eget beteende, kan man klara av att förändra det, säger Marcus Gustavsson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb