×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sämre arbetsmiljö för transpersoner

2014-05-12, Tidningenvision.se

Personer som varken definierar sig som man eller kvinna trivs betydligt sämre på jobbet än andra. Det visar Göteborgs stads senaste medarbetarundersökning.

I årets stora medarbetarundersökning kan de anställda för första gången svara ”annat” i stället för ”kvinna” eller” man” i kategorin kön. Av de drygt 22 000 som svarade på enkäten använda två procent, eller 440 personer det alternativet.

Resultatet visar tydligt att gruppen som svarade ”annat” är mindre nöjd med sin arbetsmiljö på alla områden. Det gäller särskilt tydligt påståenden som att ”jag ser fram emot att gå till jobbet”, ”vi är bra på att ställa upp och hjälpa varandra när det behövs” och ”vi har ett bra samarbete”. Gruppen är också betydligt mer missnöjd med stöd och uppskattning från närmaste chefen än de som definierar sig som ”kvinna” eller ”man”.

Vision i Göteborgs stad har engagerat sig starkt i HBTQ-frågor. Förbundets avdelningsordförande Marcus Gustavsson är mycket positiv till att staden har fört in möjligheten att svara ”annat” under kön i medarbetarundersökningen.

–Det är bra att Göteborgs stad försöker kartlägga om situationen ser annorlunda ut för de som inte definierar sig som man eller kvinna. Det här visar att de har en sämre arbetssituation, säger han.

Marcus Gustavsson är inte särskilt förvånad över resultatet.

–Forskning och tidigare undersökningar visar att transpersoner ofta upplever sig diskriminerade på jobbet och att de inte vågar vara öppna med vilka de är. Transpersoner är en osynlig grupp och Göteborgs stad måste bli mycket bättre på att vara en öppen och inkluderande arbetsplats, säger han.

Marcus Gustavsson berättar att staden även genomför intervjuer med HBTQ-personer som är anställda vilket ska utmynna i en rapport som blir klar till hösten.

Vad ska kommunen göra för att bli en bättre arbetsgivare för transpersoner?

–Varje arbetsplats måste diskutera hur arbetsklimatet ser ut hos dem. Är vi en öppen arbetsplats? Tror vi att alla som jobbar här vågar vara öppna med vilka de är?

–Tar man de diskussionerna på ett schysst sätt kommer det att utmynna i att man konstaterar att man inte är så öppen som man tror. Först då, när man blir medveten som sitt eget beteende, kan man klara av att förändra det, säger Marcus Gustavsson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb