×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sämre arbetsmiljö för transpersoner

2014-05-12, Tidningenvision.se

Personer som varken definierar sig som man eller kvinna trivs betydligt sämre på jobbet än andra. Det visar Göteborgs stads senaste medarbetarundersökning.

I årets stora medarbetarundersökning kan de anställda för första gången svara ”annat” i stället för ”kvinna” eller” man” i kategorin kön. Av de drygt 22 000 som svarade på enkäten använda två procent, eller 440 personer det alternativet.

Resultatet visar tydligt att gruppen som svarade ”annat” är mindre nöjd med sin arbetsmiljö på alla områden. Det gäller särskilt tydligt påståenden som att ”jag ser fram emot att gå till jobbet”, ”vi är bra på att ställa upp och hjälpa varandra när det behövs” och ”vi har ett bra samarbete”. Gruppen är också betydligt mer missnöjd med stöd och uppskattning från närmaste chefen än de som definierar sig som ”kvinna” eller ”man”.

Vision i Göteborgs stad har engagerat sig starkt i HBTQ-frågor. Förbundets avdelningsordförande Marcus Gustavsson är mycket positiv till att staden har fört in möjligheten att svara ”annat” under kön i medarbetarundersökningen.

–Det är bra att Göteborgs stad försöker kartlägga om situationen ser annorlunda ut för de som inte definierar sig som man eller kvinna. Det här visar att de har en sämre arbetssituation, säger han.

Marcus Gustavsson är inte särskilt förvånad över resultatet.

–Forskning och tidigare undersökningar visar att transpersoner ofta upplever sig diskriminerade på jobbet och att de inte vågar vara öppna med vilka de är. Transpersoner är en osynlig grupp och Göteborgs stad måste bli mycket bättre på att vara en öppen och inkluderande arbetsplats, säger han.

Marcus Gustavsson berättar att staden även genomför intervjuer med HBTQ-personer som är anställda vilket ska utmynna i en rapport som blir klar till hösten.

Vad ska kommunen göra för att bli en bättre arbetsgivare för transpersoner?

–Varje arbetsplats måste diskutera hur arbetsklimatet ser ut hos dem. Är vi en öppen arbetsplats? Tror vi att alla som jobbar här vågar vara öppna med vilka de är?

–Tar man de diskussionerna på ett schysst sätt kommer det att utmynna i att man konstaterar att man inte är så öppen som man tror. Först då, när man blir medveten som sitt eget beteende, kan man klara av att förändra det, säger Marcus Gustavsson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb