×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Köpte en synt för pengarna

2014-05-28, Tidningenvision.se

Fakta

Yrke: Programledare, författare och föreläsare. 
Ålder: 42 år. 
Aktuell: Programledare för Kärlekskoden i SVT. 
Familj: Sambo och tre barn (13, 11 och 2 år gamla). 
Intressen: Gillar amerikanska serietidningar.

Vilket var ditt första jobb?
– Det allra första var ett sommarjobb på ett företag som hette Datordrift när jag var 15 år. Jag var någon slags alltiallo. Jag hängde runt och hjälpte vaktmästaren. Det vill säga, sorterade papper och bladade i kuvert, till exempel. Och så hoppade jag in och svarade i telefon när de som jobbade i receptionen gick på semester.

– Det var min kompis föräldrar som ägde företaget och jag fick säkert jobbet för att de ville vara snälla. Ibland misstänkte jag att vissa arbetsuppgifter skapats mest för att jag skulle ha något att göra och att det kanske inte riktigt var så här det var på ett riktigt jobb …

Hur mycket tjänade du?
– Det minns jag inte, men jag köpte en synt för pengarna som faktiskt fortfarande står i en musikstudio som jag har ihop med en kamrat.

Vilka andra jobb hade du som ung?
– När jag gick i gymnasiet jobbade jag som diskare på en golfrestaurang. Det var ett tungt jobb, jag började klockan sex varje morgon. Men på det här stället fanns inte den vanliga hierarkin, där diskaren står lägst i kurs, därför blev det en rolig sommar. Pengarna jag tjänade använde jag till att åka på tågluff med två vänner. Men vi var ganska lata och åkte en hel del flyg och taxi också.

Vad lärde du dig av dina första jobb?
– Jag tror att det är bra att ha haft den typen av oglamorösa jobb. Det gör en mer ödmjuk, man fattar att alla jobb är viktiga.

Tänkte du då att du en dag skulle bli program­ledare och författare?
– Nej, så har jag aldrig tänkt. Jag har aldrig riktigt varit klar över vad det är jag vill göra. Jag har alltid bara velat göra sådant som är roligt för stunden. Men jag kämpar hårt och jobbar mycket med det jag tycker är roligt för tillfället. Just nu sitter jag till exempel och skriver på en ny bok mellan klockan 8 och 23, sju dagar i veckan. Till familjens förtret, förstås, ha, ha.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Tony Nordesjös jobb handlar om att förebygga oplanerade driftstopp. Om en trasig motor eller ett läckande rör upptäcks i tid behöver inte anläggningen stängas av. Foto: Lasse Hejdenberg

Lejonet slukar Europas sopor

Energiåtervinningen har blivit så effektiv att svenska fjärrvärmeverk i dag importerar sopor. Men nya Lejonpannan i Linköping är redo att ställa om till biobränsle om sophögarna i Europa skulle sina.  2017-01-19  0 kommentarer


    Foto: Colourbox

Världsunik apparat renar lustgas

På Eastmaninstitutets vind i Stockholm står en ny, banbrytande anläggning. Här renas tandvårdens lustgas, som är en riktig miljöbov.  2017-01-19  0 kommentarer

Alex ­Snäckerström Ålder: 37 år.
Yrke: Europride­koordinator. Arbetsplats: Westpride i Göteborg.
Första jobbet: Sommarjobbade med att plocka jordgubbar på Gotland när jag var 12–13 år. 
Kopplar av med: Träning och tv-serier, helst om superhjältar. X-Men är en av favoriterna.
Foto: Anna Rehnberg

Synar fördomar mot hbtq-personer

Han har startat tjejjour, varit pedagog, fritidsledare och thaiboxnings­instruktör. I alla roller har Alex Snäckerström kämpat för jämställdhet och hbtq-personers rättigheter. Nu är han koordinator för Europride 2018, den största Pridefestivalen någonsin i Sverige.  2016-12-01  0 kommentarer

Skäggig titel på väg bort?

Riksdagsledamot är numera vedertaget. Talesperson likaså. Men titeln tjänsteperson verkar ha svårare att ta sig in i det allmänna språkbruket. De flesta tjänstepersoner är fortfarande män, om än inte i könslig mening.  2016-09-26  0 kommentarer

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb