×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”A-kassan har blivit regeringens kassako”

2014-05-13, Tidningenvision.se

Arbetslöshetsförsäkringen har blivit sämre för de arbetslösa och samtidigt en allt bättre affär för staten. Sedan 2007 har a-kassan genererat ett överskott på 93 miljarder, enligt beräkningar som TCO har gjort.

– Intäkterna är dramatiskt mycket större än utgifterna. Vi kan konstatera att staten har fått en kassako och att pengarna används till annat än arbetslöshetsförsäkring, sade TCO:s ordförande Eva Nordmark på ett seminarium om a-kassan och försörjningsstödet.

TCO har jämfört statens intäkter och utgifter för arbetslöshetsförsäkring under alliansens regeringstid. Enligt de beräkningarna har staten sedan 2007 tagit in sammanlagt drygt 93 miljarder kronor mer än man har betalat ut.

Eva Nordmark konstaterade att arbetslöshetsförsäkringen har stora brister. Endast hälften av de arbetslösa har i dag rätt till a-kassa. Bland ungdomar är bara 17 procent av de arbetslösa berättigade till ersättning.

För de som trots allt får a-kassa har ersättningen halkat efter lönerna i värde. Dessutom har inte taket i a-kassan höjts på över tio år och ger som högst 14 960 kronor i månanden före skatt eller drygt 10 400 kronor efter skatt.

– Unga arbetslösa är oförsäkrade och andra löntagare är underförsäkrade. Det är ett stort samhällsproblem. Regeringens ovilja att förbättra arbetslöshetsförsäkringen har gjort att människor hänvisas till försörjningsstödet, slog Eva Nordmark fast.

TCO:s mål är att oavsett vem som vinner valet ska en förbättrad arbetslöshetsförsäkring finnas med i regeringsdeklarationen. Och Eva Nordmark var hoppfull.

– I partiledardebatten för en vecka sedan kom äntligen a-kassan in som en valfråga.

Visions ordförande Annika Strandhäll pekade på konsekvenserna för de anställda i kommunernas socialtjänst.

– Arbetsbelastningen för de som arbetar med försörjningsstöd har ökat radikalt sedan 2006 och utgifterna har ökat i många kommuner. En kommun som jag besökt har haft en 100-procentig ökning av antalet ärenden.

Hon befarande att det leder till en urholkning av den professionella kompetensen. I stället för att ägna sig åt individuellt socialt arbete förvandlas socialsekreterarna till handläggare för utbetalning av försörjningsstöd.

– Vi behöver en arbetslöshetsförsäkring värd namnet så att människor som blir arbetslösa inte hamnar i försörjningsstöd, sade Annika Strandhäll.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb