×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre läge för nytt jobb

2014-06-26, Tidningenvision.se

Ingenjörer och IT-specialister är hetast på arbetsmarknaden. Men ökad tillväxt leder till att utsikterna för jobb ökar i flera yrken.

Behovet av arbetskraft ökar, konstaterar Arbetsförmedlingen i en rapport över efterfrågan på personal i olika yrken ett år framåt.

Jobbtillväxten väntas öka i de flesta yrkesområden, både i privat och offentlig sektor. Framför allt är det arbetssökande med erfarenhet och högre utbildning som efterfrågas. Bäst utsikter för jobb finns inom tekniska yrken, pedagogik, data och IT, samt hälso- och sjukvård. Läget väntas bli kärvare för arbetssökande inom kultur, media och design.

Mest eftersökta är ingenjörer inom bygg, el och gruvteknik, IT-arkitekter, systemutvecklare och testledare inom IT, specialiserade sjuksköterskor, läkare, förskollärare och specialpedagoger.

Bland administratörer och ekonomer väntas goda möjligheter till arbete för medicinska sekreterare och redovisningsekonomer, medan konkurrensen om jobben blir hårdare för löne-, personal- och ekonomiassistenter.

Inom vården tillhör också tandsköterskor gruppen av yrken som bedöms ha goda chanser till jobb. Arbetsförmedlingens bedömning är att behovet av tandsköterskor även kommer att vara stort på längre sikt med tanke på att få utbildas samtidigt som många går i pension.

I yrkesområdet socialt arbete väntas antalet sysselsatta totalt sett bli i det närmaste oförändrat. Lättast att få jobb får behandlingsassistenter, socialsekreterare och biståndsbedömare, medan det blir svårare för dem i yrken med kortare utbildning.   

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb