Vision kräver nya lokaler till färdtjänsten | Vision
×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver nya lokaler till färdtjänsten

2014-07-31, Tidningenvision.se

Visions huvudskyddsombud i Boden kräver bättre arbetslokaler för färdtjänsthandläggarna. Flytten från stadshuset till ett avlägset industriområde har lett till ett starkt missnöje från brukarna som drabbat de anställda i form av hot och stress.

För ett år sedan flyttade Boden kommun färdtjänstens lokaler ut från stadshuset i centrum till ett industriområde utanför staden där kommunen bland annat har sina förråd. Flytten innebar att handläggarna fick betydligt längre resor till brukarna vid hembesök.

Placeingen i industriområdet, med intensiv lastbilstrafik, är också klart olämplig för personer som har svårt att röra sig. Den nya placeringen har gjort det i princip omöjligt för brukare att besöka färdtjänsten för att till exempel hämta parkeringstillstånd.

En av färdtjänsthandläggarna, Margareta Vahlström, säger att arbetet har blivit stressigare och att brukare vid flera tillfällen har blivit arga på grund av den försämrade servicen som flytten har inneburit.

–Det blir vi som får ta emot missnöjet och det känns inte bra. Det här är inte en bra arbetssituation, säger hon.

Situationen är så allvarlig att Visions huvudskyddsombud Ewa Matti har skickat en så kallad 6-6a-ammälan till arbetsgivaren med krav på omedelbara arbetsmiljöåtgärder. I den begär hon att de anställda ska få bättre lokaler där de kan utföra sina arbetsuppgifter utan att känna sig hotade och bli stressade i onödan.

Trots att huvudskyddsombudet tidigare hotat med att anmäla saken till Arbetsmiljöverket har inget hänt.  

Margareta Vahlström berättar också att flera handikapporganisationer har krävt att färdtjänsten måste få andra lokaler för deras medlemmar ska få bättre service. Enligt huvudskyddsombudet har de ansvariga politikerna lovat bättre lokaler men ändå har inget hänt.

Magnus Carlsson, avdelningschef på kommunens fastighetsavdelning, säger att inga beslut ännu är fattade men att kommunen nu har nya lokaler på gång i centrum.

–Jag kan inte lova något exakt datum men jag hoppas att de ska kunna flytta inom ett par månader, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Karin Lundström, administrativ assistent i Leksands kommun, trivs med sina arbetsuppgifter men söker ändå nytt jobb. Foto: Maria Hansson

Sex av tio vill byta jobb

Många administratörer vill byta jobb. Det visar en undersökning Tidningen Vision gjort bland förbundets medlemmar. För låg lön och för hög arbetsbelastning är några av orsakerna.  2018-05-29

Foto: Mostphotos

Rörligt bord ska stoppa smärta

Kan ett skrivbord som rör sig vara botemedlet mot värkande handleder och axlar? Det hoppas tillverkarna av Dynadesk som fått 300 000 kronor av Vinnova för en medicinsk studie.  2018-05-28

Hannah Edenbrink Andersson har gjort mallar och standardiserat en stor del av ­administrationen på sin avdelning. Foto: Lasse Nilsson

Gruvar sig inte för flytt

Den växande gruvan gör att Malmberget måste rivas och flyttas till Gällivare. Ett gigantiskt projekt som kostar miljarder. Administratören Hannah Edenbrink Andersson är en av nyckelpersonerna vid jätteflytten.  2018-05-28

Nyanställda administratören Sofia Fast i Upplands-Bro kommun får ofta höra att hon är uppskattad på jobbet. Foto: Sören Andersson

Fler administratörer behövs

Trots rapporter om att administratörer kommer att ersättas av datorer och robotar räknar arbetsgivarna med att 20 000 nya behövs i kommuner och landsting de kommande tio åren.  2018-05-28

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb