×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt hopp för nedlagda bibliotek

2014-01-22, Tidningenvision.se

Strax före jul stängdes fem biblioteksfilialer i Simrishamn. Men trots att lokalerna har börjat tömmas är inte sista ordet sagt.

Beslutet togs i höstas. För att klara ett sparbeting på 670 000 kronor bestämde sig kulturnämnden för att lägga ned samtliga filialbibliotek. Trots protester och namninsamling med över 1 000 påskrifter stängdes biblioteken i Skillinge, Kivik, S:t Olof, Gärsnäs och Borrby i mitten av december.

– En av Visions medlemmar tvingades sluta. En lokal är uppsagd, de andra filialerna ligger i skolor och vi har redan börjat tömma dem på media. Nu finns bara ett bibliotek på 20 000 invånare. Det skulle innebära att ganska många får långt till biblioteket, säger Gunilla Arvidsson, bibliotekssamordnare och -assistent.

Men det kan svänga snabbt inom politiken. Efter ett medborgarförslag och en motion från oppositionen ska fullmäktige på måndag besluta om kulturnämnden ska få ett extra anslag på 670 000 kronor, alltså exakt det sparbelopp som låg till grund för nedläggningsbeslutet.

– Beslutet kommer att gå igenom. Det finns en majoritet för det, så vi får en utökning av ramen, säger kulturnämndens ordförande Gunilla Aastrup Persson (Österlenpartiet).

Redan den här veckan ska förvaltningen ha presenterat ett utkast till en framtida organisation. På biblioteket jobbar man med förslaget.

– Troligtvis blir vårt förslag att man öppnar två filialer. I uppdraget ingår också att titta på om frivilliga insatser kan driva några av de andra verksamheterna. Men då blir det bokkaféer, inte bibliotek, säger Gunilla Arvidsson.

Gunilla Aastrup Persson bekräftar att det kan bli så.

– Vi kanske inte kan öppna alla filialer, men vi ska se till att vi har någon filial i norra delen av kommunen och någon i södra. Och få bättre kvalitet och längre öppettider. Och så får vi igång en satsning på skolbiblioteken, säger hon.

En anställd har sagts upp. Får hon tillbaka jobbet?

– Det kan jag inte svara på, det är inget vi politiker kan sköta. Nu väntar vi på utredningen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb