×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt hopp för nedlagda bibliotek

2014-01-22, Tidningenvision.se

Strax före jul stängdes fem biblioteksfilialer i Simrishamn. Men trots att lokalerna har börjat tömmas är inte sista ordet sagt.

Beslutet togs i höstas. För att klara ett sparbeting på 670 000 kronor bestämde sig kulturnämnden för att lägga ned samtliga filialbibliotek. Trots protester och namninsamling med över 1 000 påskrifter stängdes biblioteken i Skillinge, Kivik, S:t Olof, Gärsnäs och Borrby i mitten av december.

– En av Visions medlemmar tvingades sluta. En lokal är uppsagd, de andra filialerna ligger i skolor och vi har redan börjat tömma dem på media. Nu finns bara ett bibliotek på 20 000 invånare. Det skulle innebära att ganska många får långt till biblioteket, säger Gunilla Arvidsson, bibliotekssamordnare och -assistent.

Men det kan svänga snabbt inom politiken. Efter ett medborgarförslag och en motion från oppositionen ska fullmäktige på måndag besluta om kulturnämnden ska få ett extra anslag på 670 000 kronor, alltså exakt det sparbelopp som låg till grund för nedläggningsbeslutet.

– Beslutet kommer att gå igenom. Det finns en majoritet för det, så vi får en utökning av ramen, säger kulturnämndens ordförande Gunilla Aastrup Persson (Österlenpartiet).

Redan den här veckan ska förvaltningen ha presenterat ett utkast till en framtida organisation. På biblioteket jobbar man med förslaget.

– Troligtvis blir vårt förslag att man öppnar två filialer. I uppdraget ingår också att titta på om frivilliga insatser kan driva några av de andra verksamheterna. Men då blir det bokkaféer, inte bibliotek, säger Gunilla Arvidsson.

Gunilla Aastrup Persson bekräftar att det kan bli så.

– Vi kanske inte kan öppna alla filialer, men vi ska se till att vi har någon filial i norra delen av kommunen och någon i södra. Och få bättre kvalitet och längre öppettider. Och så får vi igång en satsning på skolbiblioteken, säger hon.

En anställd har sagts upp. Får hon tillbaka jobbet?

– Det kan jag inte svara på, det är inget vi politiker kan sköta. Nu väntar vi på utredningen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb