×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Granskning av omstritt avtal med journalbyrå

2014-01-31, Tidningenvision.se

Det kollektivavtal som Vision tecknade med journalbyrån Conscriptor håller nu på att utvärderas. Frågan är om de 18 500 rader som de medicinska sekreterarna ska skriva för att få sin grundlön är en rimlig nivå.

I våras lyckades Vision teckna ett kollektivavtal med det snabbväxande företaget Conscriptor, där drygt 200 medicinska sekreterare arbetar på distans hemifrån. Avtalet reglerar bland annat rätten till semester, pensioner och försäkringar.

Lönemodellen var den svåraste nöten att knäcka för parterna. Man kom överens om att de medicinska sekreterarna ska skriva 18 500 rader för att få en grundlön på 22 500 kronor per månad.

Från fackligt håll restes vissa frågetecken om detta var en rimlig prestationsnivå. För att stämma av avtalet mot verkligheten kom parterna därför överens om att under hösten göra en utvärdering och med hjälp av tillgänglig statistik ta reda på hur många rader de medicinska sekreterarna faktiskt hinner per månad.

– När jag pratar med olika medlemmar får jag lite olika signaler om hur mycket man hinner skriva. Vi ska träffa Conscriptor om ett par veckor igen och de ska ta fram mer fullödig statistik. Innan dess vill jag inte uttala mig om 18 500 rader är rimligt eller inte, säger Kjell Svahn, ombudsman på Visions funktion för löner och yrkesvillkor.

Visions hållning är dock klar: Prestationen som krävs för att få grundlönen ska vara på en nivå så att i princip alla klarar av det på 40 arbetstimmar per vecka.

En annan del av avtalet som har ifrågasatts är hur ersättningen utöver grundlön beräknas. Enligt avtalet får den som skriver 18 501–22 000 rader 1,32 kronor per rad, men därefter minskar radersättningen successivt. Tanken är att detta ska hindra sekreterarna att jobba ohälsosamt mycket.

Här vill Vision se en förändring:

– Om man gör en större prestation på 40 arbetstimmar, då ska man få mer betalt per rad – inte mindre, säger Kjell Svahn.

Förhandlingarna med Conscriptor handlar också om höjda radersättningar, som ska gälla från och med första april 2014.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb